Staţiunile de la munte încep pregătirile pentru noul sezon de schi. Care vor fi principalele restricții

19 octombrie 2020  |  07:15  |  👁 481 Vizualizari


Cum nu mai este mult până la prima zăpadă serioasă în staţiunile de la munte încep pregătirile în ton cu schimbările pe care le resimţim.

Anul acesta instalaţiile de transport pe cablu vor funcţiona la jumătate din capacitate ca să nu se producă aglomeraţie însă programul ar putea fi prelungit acolo unde există nocturnă.

În Poiana Braşov vor fi puse din nou în funcţiune două teleschiuri vechi care n-au mai fost folosite pentru că turiştii preferau variante de transport pe cablu mai rapide şi mai confortabile. Acestea asigură însă distanţarea schiorilor. Restul instalaţiilor vor fi încărcate la jumătate din capacitate.

Dorin Drăgoi, administratorul domeniului schiabil Poiana Braşov: ”Suntem încrezători. Maşinile pentru amenajarea pârtiilor de asemenea sunt pregătite pentru a intra în sezon. Deci toate lucrurile arată bine. Sperăm că şi iarna să vină la timpul ei”.

Şi în Predeal, administratorii pârtiilor aşteaptă sezonul cu emoţii.

Alexandru Damian, inginer: ”Probabil în perioada de iarnă, conform normelor care vor apărea vor fi montate anumite limitatoare de distanţare. Se va face un flux de intrare, ieşire pe domeniul schiabil”.

La telegondola din Sinaia toată lumea va purta mască şi va fi supusă controlului cu termometrul. Şi în acest moment, cabinele de 8 persoane nu primesc mai mult de 2 inşi, dacă nu sunt din aceeaşi familie. Pentru a evita aglomeraţia, administratorii au investit un million 200 de mii de lei într-un nou telescaun.

Cătălin Ticuț, Director Transport Urban Sinaia: ”O să îi termometrizăm jos şi după aceea pe domeniul schiabil de sus fiind aceiaşi oameni e de ajuns să aiba cagula şi casca şi totul astfel încât să nu reprezinte un pericol pentru ceilalţi”.

În cel mai negru scenariu, instalaţiile de transport pe cablu nu vor funcţiona, din motive de rentabilitate.

Romeo Drilea, Domeniul schiabil Kalinderu Buşteni: ”Vă daţi seama că e vorba de încasări de jumătate din capacitate şi cheltuielile sunt aceleaşi. Noi la începutul sezonului facem multe eforturi să înzăpezim pârtiile şi sunt costuri enorme”.

Există însă şi soluţii: prelungirea programului de funcţionare mai ales acolo unde sunt instalaţii de iluminare nocturnă. Deşi nimeni nu o spune deschis, ne putem aştepta la preţuri uşor mai mari. Iarna trecută, skipassul pentru o zi costa, în medie, 150 de lei.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.