Spitale şi ploieşteni fără apă caldă, din cauza neînţelegerilor între autorităţi

3 august 2022  |  11:59  |  👁 274 Vizualizari


Peste 130.000 de ploieşteni, dar şi importante instituţii publice din Ploieşti, racordate la sistemul centralizat de termie şi apă caldă, au rămas, începând de luni 1 august, fără apă caldă timp de o lună.

Cel mai grav este că printre instituţiile afectate se numără Spitalul de Obstetrică-Ginecologie şi Spitalul de Pediatrie Ploieşti, Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti şi parţial Sptialul Municipal Schuller, unde sunt trataţi bolnavii de cancer. Criza apei calde de la Ploieşti este apreciată de edilul oraşului, Andrei Volosevici, drept o premeditare şi rea voinţă cu scopul de a-l discredita. Acesta spune că responsabili pentru situaţie sunt ADI Termoficare Prahova şi Consiliul Judeţean Prahova în patrimoniul căruia se află centrala de la Brazi, cea prin care se asigură apa caldă pentru Ploieşti.

„Din păcate, Municipiul Ploieşti nu poate face investiţii sau închiria soluţii termice alternative pentru că CET Brazi este în patrimoniul Consiliului Judeţean Prahova. Mie mi se pare că aceste măsuri sunt luate împotriva ploieştenilor. Chiar dacă jocul politic este împotriva mea, ca primar, de suferit au cei peste 130.000 de ploieşteni racordaţi la sistemul centralizat de termoficare”, afirmă primarul din Ploieşti într-un comunicat remis presei. „Eu cred că nişte oameni nu sunt zdraveni la cap” Edilul a explicat că din documentele pe care le deţine primăria reiese că ar exista o soluţie tehnică, un alt cazan funcţional, cu care s-ar fi putut asigura apa caldă ploieştenilor, însă doar „din rea-voinţă acesta nu este folosit”.

Andrei Volosevici a explicat într-o conferinţă de presă că, deşi a cerut lămuriri la ADI Termie, aflată în subordinea CJ Prahova, directorul societăţii i-a replicat că locuieşte într-un alt oraş şi nu ştia că Ploieştiul a rămas fără apă caldă. „Aveam aceste informaţii de câteva zile că totul este premeditat, dar peste jocul politic vorbim despre spitale, creşe. Eu cred că nişte oameni nu sunt zdraveni la cap” a fost replica edilului Ploieştiului într-o conferinţă de presă.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.