Șoselele din România sunt cele mai periculoase din Uniunea Europeană

5 mai 2021  |  06:46  |  👁 373 Vizualizari


De câţiva ani încoace, şoselele din România sunt cele mai periculoase din Uniunea Europeană. Potrivit Comisiei Europene, mortalitatea rutieră din ţara noastră este de două ori mai ridicată decât media Uniunii.

Datele Comisiei Europene arată că mortalitatea rutieră din ţara noastră este de două ori mai ridicată decât media Uniunii. Practic, riscul de a muri când ieşi din casă este de 5 ori mai mare în România decât în Suedia, considerată a fi cea mai sigură ţară. Şi asta în condiţiile în care 2020 a fost un an bun din acest punct de vedere, dacă putem să ne exprimăm aşa, pentru că a avut cea mai scăzută mortalitate rutieră din istoria recentă.

O bună bucată de vreme, cam toată lumea a stat în casă, aşa că şi volumul de trafic a scăzut şi, odată cu el, numărul de victime.

La nivelul Uniunii, specialiştii estimează că 4 mii de vieţi au fost cruţate anul trecut, în comparaţie cu 2019. Şi în tot acest peisaj de relativă calmitate, drumurile noastre au rămas o junglă. România este în continuare cea mai periculoasă ţară.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.