Singurul elev de nota 10 la Bacalaureat din Urlați

1 iulie 2020  |  16:50  |  👁 486 Vizualizari


Oana Sîrbu, elevă a Liceului teoretic ”Brîncoveanu Vodă” din Urlați, a reușit performanța de a lua Bacalaureatul cu nota 10.

Interviu cu singurul elev de nota 10 la BACALAUREAT din Urlați

 

”Oana Sîrbu, absolventă al Liceului Teoretic „Brâncoveanu Vodă” Urlați. Ea este unul dintre cei 16 elevi din județul Prahova care anul acesta au obținut nota maximă la examenul de Bacalaureat.

Ai reușit o performanță greu de atins pentru un absolvent de liceu în zilele noastre. Ai obținut 10 ”curat” la examenul ”maturității”. Pentru cei care te cunosc nu le este greu de înteles atingerea acestei performațe, ținând cont de faptul că ești șefa de promoție a Liceului Teoretic „Brâncoveanu Vodă” Urlați în anul 2020 terminând cu o medie generală de 9,99.

Ținem în primul rând să te felicităm pentru rezultatul de la examenul de bacalaureat și pentru media generală de 9,99 cu care ai finalizat cei patru ani de liceu și avem două curiozități pe care încercăm să le edificăm.

  1. Care sunt planurile pe care le aveți în continuare? Dacă doriți să vă continuați cursurile universitare în țară sau în străinătate?

R: Cu toate că media obținută la examenul de Bacalaureat îmi va facilita procesul de admitere în cadrul studiilor de licență de la numeroase universități din țară, am decis că cel mai înțelept lucru este să mă ghidez după pasiunile mele. Am ales să urmez cursurile Facultății de Fizică din cadrul Universității București, pe specializarea fizica-informatică, fiind un domeniu care, cu siguranță, mă va ajuta să mă dezvolt atât personal, cat si profesional, oferind numeroase oportunități de viitor. Pentru master cel mai probabil voi aplica la un program de studiu din străinătate.

  1. Ce sfaturi sau sugestii aveți pentru următoarele generații care vin din urmă și se pregătesc pentru examenul maturității. Ce ar trebui sa facă pentru a obține un rezultat cât mai bun?

R: Un sfat pentru generațiile următoare.. Examenul de Bacalaureat nu este atât de greu pe cât pare. Însă secretul reușitei, zic eu, este sa învețe constant de-a lungul anilor de liceu și să descopere importanța fiecărei informații, chiar dacă trebuie memorată, întrucât procesul de învățare va fi mult mai usor atunci când îți explici ție însuți de ce este necesar să știi acele lucruri. Sunt sigură că în domnii profesori de la noi de la liceu vor găsi mereu sprijinul necesar. Le doresc mult succes și să își urmeze vocația!”

 

Sursa: www.URLATI.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.