Sfaturi de frumusețe de care trebuie să ții cont dacă ai părul blond

9 octombrie 2019  |  10:13  |  👁 1214 Vizualizari


Dacă și tu ai părul blond, atunci ești deja obișnuită cu faptul că trebuie să acorzi o atenție sporită acestuia.

În cazul în care vrei să faci o schimbare de look, poate chiar radicală, trebuie să ții cont de faptul că părul tău trebuie să fie într-o condiție foarte bună și să i se permită să fie vopsit. Iar dacă vrei să te vopsești blond, atunci mai cu seamă atenția ta trebuie să fie îndreptată asupra produselor pe care le folosești și felului în care utilizezi diferite produse de styling.

Trebuie să fii conșientă de faptul că orice ar fi, părul tău tot va fi afectat și trebuie să îți asumi acest lucru încă de la început. Chiar dacă mergi la cel mai bun salon din oraș sau folosești produse pe care le folosesc și vedetele de la Hollywood, trebuie să te gândești foarte bine la faptul că părul tău nu va mai arăta la fel. Însă, cu câteva mici sfaturi pe care să le pui în aplicare, atât înainte, cât și după ce te vopsești, poți face ca părul tău să arate foarte bine, chiar dacă a fost supus unui întreg proces de vopsire.

Și totuși, dacă hotărăști să faci această schimbare de look și alegi blondul, iată ce anume ar trebui să faci:

1. Părul tău tot va fi afectat

Trebuie să fii conștientă că, orice metodă ai folosi, efectele tot se vor vedea asupra părului tău. Părul blond presupune decolorare și aplicarea unui amestec de peroxizi, ceea ce înseamnă că părul tău va suferi extrem de mult, mai cu seamă dacă nu folosești produsele specifice, atât înainte de decolorare, cât și post-decolorare. Alege să investești în produse de calitate încă de la început de când te vopsești. 

2. Alege să te vopsești la salon, nu acasă

Probabil că deja mergi la un salon de înfrumusețare extrem de cunoscut și în care profesează hairstiliști de renume. Deși acest lucru este asociat de cele mai multe ori unui moft, află că cele mai bune rezultate se văd din mâinile unor oameni care practică această meserie de mulți ani și care au fost recunoscuți pentru reușitele lor. Iar, pe lângă asta, saloanele folosesc produse profesionale, iar expertul îți poate da sfaturile de care părul tău are nevoie.

3. Nu căuta soluții pe Internet

Avem tendința de a apela la Internet cu fiecare ocazie în care întâmpinăm o problemă și același lucru se întâmplă și în cazul îngrijirii noastre. Cele mai multe persoane care își dau cu părerea pe Internet nu sunt specializate, astfel că ar trebui să întrebi profesioniștii din domeniu și să nu crezi tot ceea ce scrie pe Internet. Chiar dacă vei crede că vei găsi soluția ideală, află că mai rău îi poți face părului tău dacă pui în aplicare tot felul de sfaturi.

4. Alege un hairstilist în care ai încredere

În cazul în care îți dorești să te faci blondă, trebuie să fii conștientă că este un proces extrem de lung și necesită multă răbdare din partea ta. Astfel, trebuie să te lași pe mâna unei persoane care știe cu adevărat ce face și are experință. În momentul în care îți alegi hairstilistul, fii atentă dacă este recunoscut pentru munca sa, la premiile pe care le-a câștigat, dar află și dacă alte persoane s-au vopsit la el, poate chiar vedete.

5. Hidratează-ți părul

Părul blond are nevoie de o atenție mult mare, implicit și produsele pe care le folosești trebuie să fie de calitate. Un prim pas pe care trebuie să îl ai în vedere dacă te-ai vopsit blondă este să îți hidratezi constant părul deoarece el se usucă extrem de repede. Folosește un ulei special formulat și care nu îți încarcă părul. Pe lângă asta, folosește și măști pe care să le lași seara și, o dată la o lună, fă-ți un tratament pentru și mai multă hidratare.

6. Mergi constant să te vopsești

De ceva timp, femeile aleg să nu își mai vopsească atât de des părul și să își lase rădăcinile tot mai la vedere. Însă, află că nu este deloc estetic acest lucru și că nu ar trebui să aștepți până în ultimul moment să mergi la salon. Măcar o dată pe lună, fă-ți o programare pentru a-ți întreține culoarea părului, dar și pentru a încerca nuanțe noi. În cazul în care nu poți ajunge o dată pe lună, poți merge și o dată la șase săptămâni.

7. Folosește produse specifice părului blond

Tot mai des, femeile nu acordă atenție produselor pe care le aplică pe păr din cauza faptului că au impresia că toate acționează la fel. Însă, este o concepție complet greșită. Fiecare produs de styling are rolul lui și contribuția lui asupra părului tău. Dacă tocmai te-ai vopsit blondă, folosește atât un șampon, cât și un balsam de păr care este infuzat cu pigment mov deoarece el îți menține culoarea părului cât mai mult timp.

8. Folosește uleiuri de păr

Uleiurile de păr sunt extrem de căutate de toate împătimitele de îngrijire și frumusețelea părului și au toate motivele pentru care să fie așa. Fie că folosești ulei de argan, cocos sau chiar măsline, toate sunt formulate în așa fel încât să îți hidrateze părul în profunzime. Iar pentru și mai multă hidratare, ai putea să îți faci o mască din toate aceste uleiuri, pe care să o lași pe păr câteva minute să acționeze.

9. Nu te spăla pe păr imediat după decolorare

Oricât de ciudat ar suna, dacă tocmai ți-ai decolorat părul, așteaptă câteva zile și ulterior să te speli. Lasă uleiurile naturale ale părului să își facă efectul. De asemenea, spălatul excesiv de des al părului poate afecta cuticula firului de păr, el reușind să se rupă mult mai repede. Alege să te speli o dată la două sau trei zile dacă părul tău nu acumulează extrem de multă murdărie.

10. Fă-ți un masaj capilar

Mai toate saloanele au început să introducă în oferta lor și masajul capilar deoarece este o metodă foarte bună prin care să îți stimulezi circulația sanguină la nivelul capului. Iar pe lângă asta, efectul de relaxare pe care îl ai după este pe măsură. Fie că alegi să îți faci un astfel de masaj înainte sau după ce te speli pe păr, acordă-ți pe zi măcar câteva minute acestui masaj, iar efectele cu siguranță le vei vedea.

sursa:elle.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.