Senatul a aprobat acordarea unor sume lunare pentru bunicii care își cresc nepoții

13 februarie 2020  |  11:03  |  👁 527 Vizualizari


Bunicii din România ar putea primi un ajutor de creștere a nepoților în valoare de 650 de lei lunar, dacă acest act normativ va fi adoptat în Camera Deputaților.
Potrivit Agerpres, Senatul a adoptat tacit, în şedinţa plenului de luni, 47 proiecte de lege, deoarece nu au fost dezbătute la timp.
Printre aceste proiecte de lege se află: instituirea Zilei Românităţii Balcanice, acordarea unei indemnizaţii bunicilor pentru creşterea nepoţilor şi aprobarea oficializării căsătoriilor, la cerere, în grădinile publice.
Astfel, conform propunerii legislative privind acordarea unei indemnizaţii bunicilor, pe perioada acordării stimulentului de inserție (în cazul persoanelor care, în perioada în care sunt îndreptățite să beneficieze de concediul pentru creșterea copilului și indemnizația lunară), oricare dintre bunici beneficiază de indemnizația pentru creșterea nepotului/nepoatei, ”dacă se află în relații de rudenie firească sau din adopție cu nepotul/nepoata pentru care solicită indemnizația, are acordul părinților acestuia/acesteia și se ocupă de creșterea și îngrijirea acestuia/acesteia”.
Cuantumul lunar al indemnizației este egal cu cuantumul lunar al stimulentului acordat pentru creșterea copilului, la data depunerii inițiativei acesta fiind de 650 de lei, se arată în expunerea de motive a inițiatorului proiectului de lege.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.