Semnificația zilei | 4 februarie, Ziua mondială de luptă împotriva cancerului

4 februarie 2020  |  10:52  |  👁 571 Vizualizari


Ne place nouă să glumim că ne supără vremea, aglomeraţia, toate problemele astea mici de zi cu zi. Dar sunt oameni care duc lupte mult mai importante. Sunt bolnavii de cancer, pentru care un diagnostic poate însemna condamnarea. Sau începerea unei lupte. Pentru ei, şi pentru războiul lor împotriva bolii, astăzi marcăm Ziua mondială de luptă împotriva cancerului.

Astăzi este Ziua mondială de luptă împotriva cancerului. O boală cumplită care lovește milioane de oameni anual și rareori se termină cu vindecare.

Denumirea vine de la cuvântul latinesc cancer care înseamnă crab, rac. Simbolic vorbind, te prinde ca într-un clește. Dar câteodată dă înapoi. În Europa, unu din patru decese sunt provocate de cancer.

Autoritățile medicale luptă în special pentru ca oamenii să conștientizeze că e nevoie de controale periodice. Numai așa cancerul poate fi depistat într-o fază în care poate fi tratat cu succes.

În Europa, de pildă, cel mai periculos cancer e cel pulmonar care cauzează cele mai multe decese. Urmează în ordine cel de colon, de pancreas,  de sân și de stomac.

Numeroase organizații nonguvernamentale și fundații organizează evenimente prin care nu doar strâng fonduri, dar atrag atenția asupra pericolului pe care îl presupune boala.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.