Semnal de alarmă pentru generația Z: Tineri mai puțin educați, deprimați, fără valori, dependenți de tehnologie

25 august 2021  |  08:38  |  👁 621 Vizualizari


În fiecare an, Jeremy Adams, profesor în Bakersfield, California, predă aceeași lecție. Când le arată elevilor săi imagini cu vedete precum Kendall Jenner sau Miley Cyrus, ei le recunosc imediat. Dar confruntați cu fotografii ale factorilor de decizie politică americani precum Mike Pence sau Nancy Pelosi, copiii privesc în gol. Ignoranța nu este o glumă, scrie el în noua sa carte, „ Hollowed Out: A Warning About America’s Next Generation”.

Trebuie să ne pregătim pentru ceea ce ne așteaptă. Scriu această carte ca semnal de alarmă… un proiect născut din îngrijorare și frustrare. ”
<span;>Candidat la titlul de Profesorul Național al Anului, Adams este de părere că tinerii de astăzi sunt „sterpi în ceea ce privește comportamentul, valorile și speranțele din care ființele umane au găsit în mod tradițional un scop înălțător… sau chiar simplă mulțumire”. Adams îi numește „goi pe dinauntru”, o generație care trăiește o viață solitară, hiperconectată la tehnologie, dar neatașată de familie, religie sau comunitate. El citează statistici care arată că rata depresiei printre adolescenți a crescut cu 63% din 2007 până în 2017, în timp ce rata de sinucid este cu 56% mai mare. În mod tragic, sinuciderea a devenit a doua cauză de deces în grupul persoanelor tinere.

În timp ce profesorii îi ajutau altădată pe elevi să devină „cea mai bună variantă a lor”, punând accent pe programe de învățământ, planuri de predare și scoruri de testare, astăzi ei doar încearcă să „înțeleagă” tinerii prin programe care pun accentul pe conștientizarea sinuciderii și depresiei, preocupările legate de traficul de persoane, agresiuni, bande și împușcături.

Adams consideră că schimbările sunt cauzate de dizolvarea familiei tradiționale americane – ratele de căsătorie scad și numărul căminelor cu doi părinți -femeie și bărbat – este tot mai mic. Deși studiile arată că a lua cina în familie duce la o scădere a „fumatului, consumului excesiv de alcool, consumului de marijuana, violență, probleme școlare, tulburări de alimentație și activitate sexuală” printre tineri, majoritatea studenților lui Adams spun că iau cina singuri, în fiecare seară, concentrându-se pe telefonul din mâna lor și nu pe familie.

De asemenea, Adams condamnă evaporarea vieții religioase. În timp ce doar 2% dintre americani s-au identificat drept „atei” în 1984, cifra este de 22% până în 2020. Un profesor de religie observă că atunci când se discută despre Matei, din Biblie, mulți studenți cred că vorbește despre Matthew Perry din „Friends”. Și Luca? Studenții presupun că este tipul din „Beverly Hills 90210”.

 

Citiți aici întreaga știre: https://www.stiripesurse.ro/semnal-de-alarma-pentru-generatia-z-tineri-mai-putin-educati-deprimati-fara-valori-dependenti-de-tehnologie_1959049.html

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.