Se vor vaccina românii anti-COVID? Sondajul-surpriză, care arată ce gândesc oamenii despre serul inventat la viteză automată

22 decembrie 2020  |  09:07  |  👁 306 Vizualizari


Un sondaj Avangarde arată ce gândesc românii despre vaccinul anti-COVID. Rezultatele au fost, poate, pentru unii, surprinzătoare.
Procentul celor care se declară pentru vaccinarea împotriva COVID-19 este mai mare decât cel al celor care se declară împotrivă, rezultă dintr-un sondaj Avangarde, realizat în perioada 15-17 noiembrie pe un eșantion de 815 persoane prin metoda CATI (telefonic), cu o marjă de eroare de 3, 3%.
Ce au fost întrebaţi românii?
După cum se preconizează, în prima parte a anului viitor există posibilitatea ca vaccinul pentru Covid 19 să fie disponibil pe piață. Dvs. personal vă veți vaccina împotriva Covid 19?”, este întrebarea la care participanții la sondaj au fost chemați să răspundă.
  • 30% răspund ”cu siguranță, da”,
  • 36% spun că se vor vaccina ”dar după o perioadă în care vor vedea că oamenii care s-au vaccinat nu au pățit nimic
  • 25% dintre cei chestionați spun că NU se vor vaccina.
Care sunt motivele celor care spun că nu se vaccinează?
Dintre cei care susțin că nu se vor vaccina, 24% spun că nu cred în general în vaccinare și 72% susțin că nu cred în eficiența acestui vaccin.
Potrivit sondajului Avangarde, dintre cei care spun că nu se vor vaccina, 36% au studii sub liceu, 40% au liceul și 24% peste liceu.
Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.