Se prefigurează reformarea PSD?

17 ianuarie 2020  |  10:42  |  👁 666 Vizualizari


Dacă Sorin Grindeanu dorește să participe la viața politică a PSD, este decizia lui, dar înainte de toate trebuie să redevină membru al partidului, a afirmat Marcel Ciolacu, președintele interimar al formațiunii, transmite news.ro.

„Cu Sorin Grindeanu mănânc mai des decât mănânc cu familia mea deoarece cred că mânânc aproape zilnic şi ne vedem seara când terminăm serviciul locuind foarte apropiat. Eu nu voi accepta şi nici domnul Paul Stănescu, şi nici marea majoritate a colegilor ca deciziile să se mai ia în PSD în exteriorul partidului, de către aşa-zişii oameni de bine din jurul preşedintelui. Am fost foarte clar astăzi. Dacă Sorin doreşte să participe la viaţa politică a PSD, este decizia lui, dar primul pas trebuie să redevină membru al PSD”, a afirmat Ciolacu.

Președintele interimar al PSD a mai adăugat că, la Congres, trebuie să fie mai mulți candidați pentru șefia partidului.

„Cred că la Congresul PSD, dacă va fi o singură candidatură sau o singură moţiune de prezentare a unei echipe sau a unui proiect politic, nu este un lucru îmbucurător. Consider că la congres trebuie să fie mai mulţi candidaţi. Nu am luat în calcul dacă voi fi unul dintre candidaţii domnului Sorin Grindeanu deoarece dânsul încă nu este membru de partid. Am spus şi la Călăraşi şi la Buzău cu certitudine eu doresc să fac parte dintr-o echipă”, a afirmat Ciolacu, care a mai spus că doreşte o modernizare a partidului şi un alt mod de abordare.

Fostul premier social-democrat Sorin Grindeanu a participat, joi, la Conferinţa de alegeri a PSD Olt, fiind prezent în prezidiu alături de Marcel Ciolacu şi Paul Stănescu. Grindeanu a susţinut un discurs în faţa social-democraţilor din Olt, făcând apel la o opoziţie profesionistă la PNL şi la o reformă internă a PSD.

„O să spun câteva lucruri care o să producă vociferări. Nu pot să mă excludă, că sunt deja exclus. Resursa umană în ultimii ani a fost proastă. Nu am fost partidul de profesionişti care atunci când vin la guvernare ştiu ce au de făcut. Dar acest lucru se poate redobândi.

E bine să luăm anumite decizii în lunile următoare. Va trebui să le ia PSD dacă nu dorim ca PSD să devină tot mai irelevant pe scena politică. Perspectiva PSD în acest moment nu este nici glorioasă, nici dezastruoasă. Depinde de deciziile pe care le va lua PSD în următoarele luni. Figurile uzate ale PSD trebuie să facă un pas în spate (aplauze furtunoase în sală, n.r.). Voi, cei care ştiţi să aduceţi voturi pentru PSD trebuie să faceţi un pas în faţă fără niciun fel de frică. Dacă PSD nu face aceste lucruri începem să devenim din ce în tot ce mai irelevanţi. Trebuie făcută opoziţie la PNL, dar nu aşa cum au făcut ei, criticând şi măsurile bune ale PSD. Trebuie făcută punctual, cu figuri credibile, cu profesionişti. Nu trebuie să facem compromisuri dacă vrem să recâştigăm încrederea românilor.

Eu voi reveni în politica PSD pentru un proiect extrem de serios al PSD, un proiect extrem de serios pentru ţară. Nu voi ţine isonul unor proiecte personale ale lui X sau Y, indiferent cum o cheamă pe acea persoană. Am fost om de stânga, voi fi om de stânga şi voi reveni în PSD”, a afirmat Grindeanu, care a participat la prima şedinţă a PSD după mai bine de doi ani şi jumătate.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.