Se modifică Declarația 112 pentru a se alinia cu suprataxarea muncii part-time – proiect

16 septembrie 2022  |  10:07  |  👁 298 Vizualizari


Astăzi suntem pe 16 septembrie, iar conform documentului ANAF prevederile se vor aplica începând cu declararea veniturilor aferente lunii august 2022.

Contribuțiile sociale datorate de către persoanele fizice care obțin venituri din salarii sau asimilate salariilor, în baza unui contract individual de muncă cu normă întreagă sau cu timp parțial se calculează prin aplicarea cotei prevăzute de lege asupra salariului de bază minim brut pe țară în vigoare în luna pentru care se datorează contribuția, corespunzătoare numărului zilelor lucrătoare din lună în care contractul a fost activ.

În situația în care cuantumul contribuțiilor datorate de salariați este mai mic decât cele datorate la nivelul salariului minim brut pe țară garantat în plată, în vigoare în luna pentru care se datorează contribuţiile, diferența se suportă de angajator/plătitor de venit.

sursa https://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-25793584-modifica-declaratia-112-pentru-alinia-suprataxarea-muncii-part-time-proiect.htm

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.