Scrisoarea cititorului/ Acum, ca Ploiestiul are primar, poate redevine si cladirea CSS Ploiesti simbolul de altadata

19 aprilie 2021  |  11:11  |  👁 339 Vizualizari


Clubul Sportiv Scolar (CSS) Ploiesti, unul dintre simbolurile orasului nostru, isi pierde, pe zi ce trece, stralucirea. Nu atat in privinta activitatii in sine, care ar putea fi si ea afectata odata cu degradarea cladirii, cat din perspectiva arhitecturala si, bineinteles, a sigurantei si rezistentei constructiei.

Situata in centrul orasului, pe strada Stefan cel Mare nr. 10, CSS Ploiesti este usor de ratat de trecatori, din pricina aspectului exterior care nu sugereaza nici traditie si nici ca municipiul nostru ar fi prea interesat de soarta fostei scoli primare in care Ion Luca Caragiale si-a petrecut 6 ani, ca elev.

Nici presa nu a acordat prea mare atentiei cladirii care gazduieste o activitate sportiva laudabila si recunoscuta la nivel international, asa cum nici noi nu am fi facut-o prea curand daca nu am fi primit la redactie scrisoarea unui ploiestean ingrijorat de soarta acestei constructii, dar totusi optimist in privinta implicarii Primariei Ploiesti.

Click pentru a mari imaginea IMG-20210418-WA0006.jpg

Redam mesajul integral, asa cum ne-a fost trimis la redactie:

„Doresc sa aduc la cunostinta autoritatilor locale situatia cladirii in care functioneaza Clubul Sportiv Scolar, de pe strada Stefan cel Mare nr. 10 si de la bun inceput vreau sa imi manifest optimismul pentru ulterioarele masuri ce se vor lua. Acum, ca Ploiestiul are primar, consider de bun augur o revenire la normalitatea culturala si arhitecturala a acestei cladiri-simbol, care pe zi ce trece se degradeaza tot mai mult, cel putin la exterior, in ciuda activitatii performante si onorante ce are loc in interior. Acest club ne reprezinta cu mandrie in tara si nu numai, este un simbol ce merita sa straluceasca, ce nu mai trebuie ascuns in spatele unui gard trist si a unor geamuri vechi. Stralucirea acestei cladiri poate fi redata usor, asa cum s-a intamplat si in cazul altor cladiri similare, prin inlocuirea tamplariei (acum geamurile sunt partial de lemn, partial de PVC, cu sparturi, rugina, umezeala, etc) si refacerea fatadei care se macina zi de zi. E pacat sa pierdem acest simbol, e pacat de eforturile dascalilor si copiilor care muncesc acolo pana la epuizare! Am sperat an de an ca primarii in functie vor aloca o suma si pentru restaurarea CSS, pana cand m-am convins ca interesul este mai presus de functia de primar, ce trebuie purtata cu responsabilitate si, in urma rezultatelor, cu mandrie! Acum gasesc ca este momentul sa readresez mesajul meu Primariei Ploiesti care are, in sfarsit, un lider. Readuceti stralucirea Clubului Sportiv Scolar, readuceti Ploiestiului stralucirea de altadata! Haideti sa cladim, putin cate putin, un oras mandru!”.

Click pentru a mari imaginea IMG-20210418-WA0004.jpg

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.