Școlile nu se vor închide și elevii nu vor trece în online din cauza facturilor la energie

Elevi pleaca de la scoala, la finalul actiunii World Read Aloud Day (Ziua Internationala a Cititului cu Voce Tare), la Scoala nr. 136 din Bucuresti, miercuri, 4 martie 2015. OCTAV GANEA / MEDIAFAX FOTO

27 septembrie 2022  |  03:49  |  👁 221 Vizualizari


Toți inspectorii școlari generali din toate județele au fost convocați, la București, de către ministrul Educației „pentru a comunica instrucțiuni clare în legătură cu condițiile asigurate în toate școlile din țară pe perioada sezonului rece”, a anunțat Sorin Cîmpeanu pe pagina sa de Facebook.

„Guvernul asigură plata diferențelor de preț pentru orice eventuală fluctuație a costului la energie. În aceste condiții nu se justifică sub nicio formă demersuri precum inițiativele izolate, la nivel local, care doresc să includă reducerea temperaturii în școli sau chiar trecerea în online a sistemului de învățământ”, a transmis ministrul.

„Vor fi asigurate condiții de funcționare a școlilor în perioada sezonului rece!

Am convocat, la București, toți inspectorii școlari generali din toate județele României pentru a comunica instrucțiuni clare în legătură cu condițiile asigurate în toate școlile din țară pe perioada sezonului rece.

Guvernul asigură plata diferențelor de preț pentru orice eventuală fluctuație a costului la energie.

În aceste condiții nu se justifică sub nicio formă demersuri precum inițiativele izolate, la nivel local, care doresc să includă reducerea temperaturii în școli sau chiar trecerea în online a sistemului de învățământ.

Toate inspectoratele școlare județene vor lua legătura cu autoritățile locale pentru a se asigura de respectarea dreptului la educație.

Aceste demersuri vor fi realizate în coordonare cu prefecturile.

Proiectul Legii educaţiei “România Educată ” prevede creșterea de 4 ori a costului standard pentru cheltuielile materiale din care se acoperă cheltuielile cu energia!

Alături de asigurarea transportului elevilor, de sistemul de burse școlare și de extinderea programului Masa Caldă, asigurarea funcționării școlilor este o preocupare majoră a Guvernului României.”

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.