Școala 9 a găsit un elev „admis” prin transfer la un liceu de elită din București, cu notă mai mică decât cei picați! Mama lui apare la evenimente cu ministrul Anisie

4 decembrie 2020  |  16:04  |  👁 319 Vizualizari


Un elev a primit derogare de medie de la Ministerul Educației ca să fie primit la Colegiul Național „Goethe”, au sesizat doi părinți la mai multe instituții. Nu au primit nici un răspuns, a aflat site-ul Școala 9.
Băiatul a fost transferat de la Liceul „Ita Wegman” la Colegiul German „Goethe” înainte de primul semestru al clasei a IX-a, chiar dacă avea o notă mai mică decât ultimul admis, nu așa cum cere legea.
Ministrul Monica Anisie a făcut o derogare de medie, cu toate că un astfel de transfer este legal doar dacă elevul întrunește trei condiții:  -Nu se poate deplasa din motive medicale și școala care acceptă transferul este cea mai apropiată de casă. -Dacă are media mai mare decât cea a ultimului admis. -Se respectă numărul maxim de elevi dintr-o clasă.
Cel puțin ultimele două reguli nu se aplică însă la elevul transferat, susțin doi dintre părinții care au sesizat situația pentru site-ul de educație Școala 9. Mama elevului transferat, Cristina Chiriac, este președinta Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin. Ministrul educației, Monica Anisie, a colaborat în mai multe rânduri cu Cristina Chiriac. Ministrul a participat chiar și la lansarea unei cărți a acesteia.
Ministrul neagă că asta ar fi influențat-o în vreun fel când a semnat transferul. „N-a intrat pe locul nimănui”, susține și mama băiatului.
Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.