Schița programului de guvernare USR: Angajații care nu se vaccinează să fie dați afară.

12 octombrie 2021  |  08:07  |  👁 393 Vizualizari


Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Dacian Cioloș pentru a încerca să formeze un nou guvern. USR susține că este nevoie de refacerea coaliției PNL-USR-UDMR, cu un program de guvernare cu termene clare.

În privința programului de guvernare, USR a făcut publică și o listă de măsuri pe care le-a prezentat luni președintelui Iohannis, în cadrul consultărilor de la Cotroceni. În domeniul sanitar, programul USR cuprinde unele măsuri mai dure, inclusiv vaccinarea obligatorie pentru mare parte dintre angajații de la stat și de la privat.

Programul propus de USR! (.pdf)

Dintre măsurile propuse de USR:

– Închiderea barurilor și a restaurantelor la ora 22.00 la nivelul întregii țări, indiferent de rata de incidență, pentru 30 de zile, apoi revenire în funcție de incidență și condiționat de certificat verde pentru angajați și clienți.

– Acces în spații închise neesențiale (baruri, restaurante, săli de sport, cinema etc) doar cu certificat verde. Acces în mall-uri în weekend doar cu certificat verde.

Utilizarea certificatului sanitar pentru accesul la muncă a tuturor angajaților din sistemul public și pentru cei din sistemul privat care intră în contact cu publicul, mergând până la suspendarea / întreruperea contractului de muncă în caz de refuz.

– Sancțiuni pentru medicii care răspândesc în spațiul public mesaje antivaccinare: suspendarea dreptului de liberă practică minimum 6 luni / până la finalizarea stării de alertă și amendă 10.000 de lei pentru fiecare mesaj/intervenție în spațiul public.

– Eliminarea indemnizatiei pentru concediu de carantină pentru persoanele nevaccinate.

 

 

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.