Scenariu îngrijorător privind pacienții vindecați de coronavirus: vor avea probleme respiratorii cronice

29 mai 2020  |  05:26  |  👁 149 Vizualizari


30% din persoanele vindecate de coronavirus vor avea cel puțin 6 luni probleme respiratorii cornice. Este noul scenariu îngrijorător care vine de la Societatea Italiană de Pneumologie și vizează inclusiv pacienții tineri.
Practic, cicatricea lăsată pe plămâni de Covid-19 poate duce la probleme respiratorii ireversibile și vor constitui o nouă patologie de mâine, scrie la La Repubblica.
Luca Richeldi, președinte al Societății Italiene de Pneumologie, avertizează că este vorba de o „nouă urgență sanitară” și va fi nevoie de consolidarea secțiilor de Pneumologie.
„La mulți pacienți Covid-19 care au fost internați sau intubați observăm dificultăți de respirație după externare care ar putea dura mai multe luni, iar datele anterioare colectate arată că supraviețuitorii bolii, la distanță de șase luni, au avut încă anomalii pulmonare vizibile și modificări ale funcției respiratorii. Este vorba despre o capacitate respiratorie mai redusă, rezistență mai slabă a mușchilor și, mai presus de toate, o rezistență mai mică la efort”, spune Richeldi.
Practic, problemele respiratorii ar putea să apară chiar și după o simplă plimbare.
„Aceste probleme au apărut și la pacienții tineri, cu o incidență cuprinsă între 30 și 75% din cazurile evaluate”, a spus pneumologul Angelo Corsico.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.