Salvamar român, erou în Italia după ce a salvat viața unui copil, resuscitându-l 12 minute

2 iulie 2020  |  07:35  |  👁 119 Vizualizari


Un salvamar român, Alin, a devenit eroul presei în Italia, după ce a salvat viața unui copil care risca să moară înecat. Resuscitarea a durat 12 minute. “Mulțumesc Alin, ești un salvamar erou”, a transmis mama copilului, după ce micuțul a fost externat din spital.

Conform La Repubblica, Alin, în vârstă de 38 de ani și salvamar pe plaja Bahia, în cea mai populară zonă din Ostia, este expert în curse cu obstacole precum “Spartan Race”.

“Când l-am recuperat din apă, băiatul era inconștient. Așa că am făcut resuscitarea potrivit protocolului BLS (Basic Life Support, procedura de prim-ajutor care include resuscitare cardiopulmonară și o serie de alte acțiuni)”, a povestit Alin.

“Am făcut masaj cardiac și respirație artificială în secvență, iar la final, la al patrulea ciclu al procedurii, băiatul și-a redeschis ochii, cu mama în lacrimi urlând de bucurie. Ulterior, a intervenit medicul de 118, iar băiatul a fost transportat cu elicopterul la spitalul din Roma”, a explicat el.

Intervenția salvatorului a durat 12 minute foarte lungi.

Alin a povestit că a fost apoi contactat de mama copilului, Olga, care i-a mulțumit și care l-a asigurat că fiul ei este bine.

“Apoi mi-a promis că va veni pe plajă să-mi mulțumească personal. Astfel de salvări nu sunt, din fericire, foarte dese, dar când se întâmplă, nu trebuie să pierzi niciodată controlul și să știi exact ce acțiuni trebuie să faci. Și aceasta este o sursă de mare satisfacție personală și profesională pentru mine”, a spus Alin, la rândul lui tată a doi copii.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.