Săli de fitness închise, stil de viață schimbat. Mii de oameni au semnat petiții pentru redeschiderea lor

6 aprilie 2021  |  06:07  |  👁 428 Vizualizari


Petiţii cu mii de semnături pentru redeschiderea sălilor de fitness din localitățile cu peste 4 îmbolnăviri de covid la o mie de locuitori. Patronii spun că au impus reguli de igienă şi distanţare iar sportul este promovat de specialişti ca o metodă de îmbunătăţire a sistemului imunitar. Afectaţi de măsuri sunt şi sportivii de performanţă pentru care marile cluburi au deschis săli de fintess în aer liber.

Sălile de fitness sunt închise în toate localităţile unde rata de infectare covid este peste 4 la mia de locuitori. Inclusiv în Bucureşti şi în multe alte mari oraşe.

Instructorii au găsit soluţii inedite pentru a-şi ține cursurile.

Afectați de închiderea sălilor de fitness sunt și unii sportivi de performanță.

Clienții și antrenorii au inițiat mai multe petiţii online în care cer redeschiderea sălilor. Până acum au fost strânse aproape 25 de mii de semnături.

Sunt cluburi care au scos aparatele în aer liber. Dar pot funcţiona doar atunci când vremea este prietenoasă.

Industria de fitness ajungea la o cifră de afaceri anuală de peste 250 de milioane de euro, iar sălile din țară adunau peste 800.000 de iubitori ai sportului. Criza covid aduce aceste afaceri aproape de colaps.

Organizația EuropActive a realizat în octombrie 2020 un studiu care arată riscul de a ne îmbolnăvi cu noul coronavirus în sălile de fitness: au fost înregistrate 0,78 infecții la 100.000 de vizite la cluburile de fitness.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.