Rusia îl expulzează pe ambasadorul estonian. Estonia anunță că își trimite ”toate obuzierele de 155 mm” în Ucraina și-l expulzează, la rândul ei, pe ambasadorul Rusiei

23 ianuarie 2023  |  12:58  |  👁 201 Vizualizari


Rusia a anunţat luni că îl expulzează pe ambasadorul Estoniei, Margus Laidre, denunţând ‘rusofobia totală’ a Tallinnului, după expulzarea anterior în ianuarie a 21 de diplomaţi ruşi şi a altor angajaţi ai ambasadei ruse, relatează AFP şi Reuters. Ca răspuns, Estonia îl expuzează ”în aceeași zi” pe ambasadorul Rusiei la Tallinn.

„Ambasadorul Republicii Estonia trebuie să părăsească Rusia la 7 februarie 2023”, a transmis Ministerul rus al Afacerilor Externe într-un comunicat, precizând că a redus nivelul relaţiilor diplomatice la însărcinaţii cu afaceri.

MAE rus a adăugat că măsura este o reacţie la decizia Estoniei de a reduce numărul angajaţilor ambasadei ruse din Tallinn.

„În ultimii ani, conducerea Estoniei a distrus intenţionat întreaga gamă de relaţii cu Rusia. Rusofobia totală, cultivarea ostilităţii faţă de ţara noastră a fost ridicată de Tallinn la rangul de politică de stat”, se mai menţionează în comunicat.

Expulzarea vine după altă decizie anunțată luni de Kaimo Kuusk, ambasadorul Letoniei în Ucraina: „Am decis să dăm Ucrainei toate obuzierele noastre de 155 mm. Vrem să creăm un precedent în acest fel, astfel încât alte țări să nu aibă scuze pentru care nu pot oferi Ucrainei armele necesare pentru a câștiga războiul„.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.