România vrea să cumpere 150 de blindate Piranha 5. Vești bune pentru industria de apărare: Producția va fi realizată în România

10 februarie 2023  |  17:24  |  👁 196 Vizualizari


Ministerul Apărării Naţionale a solicitat Legislativului aprobarea prealabilă pentru iniţierea procedurii de atribuire a contractelor de achiziţie a 150 de transportoare blindate pentru trupe Piranha 5. Astfel, Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au hotărât, vineri, să transmită cererea MApN ccătre comisiilor de apărare pentru întocmirea documentaţiei necesare.

„Programul de înzestrare are în vedere suplimentarea numărului existent de transportoare pentru trupe, ca urmare a modificării cerinţelor operaţionale ale beneficiarului generate de apariţia începând cu anul 2020 a noului cod NATO de capabilităţi şi a noilor cerinţe minime de capabilităţi ale NATO, care stau la baza operaţionalizării ţintelor de capabilităţi asumate de România în cadrul procesului NATO de planificare a apărării, respectiv realizarea obiectivelor Programului privind transformarea Armatei Române până în anul 2040. Etapa a II a a programului de înzestrare transportor blindat pentru trupe presupune achiziţia a 150 de transportoare blindate pentru trupe Piranha 5 şi derivate pe şasiu de transportor blindat pentru trupe Piranha 5 şi achiziţia suportului logistic şi a echipamentelor specifice de instruire şi antrenament aferente, pentru completarea dotării structurilor din MApN”, a explicat ministrul Apărării Angel Tîlvăr, în scrisoarea transmisă Parlamentului, potrivit news.ro.
Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.