România, vândută la bucată

29 noiembrie 2019  |  10:14  |  👁 91 Vizualizari


Florin Cîțu a anunțat ieri că intenționează vânzarea unui pachet de 20% din actiunile CEC Bank. O măsură care nu este necesară, în condițiile în care Guvernul PSD a reușit capitalizarea CEC cu intenția de a transforma această bancă în principalul instrument de sprijinire a IMM-urilor din România.
Tendința în Europa este de a sprini și stimula IMM-urile. În România, IMM-urile reprezintă peste 98% din numărul total de companii înregistrate la Registrul Comerțului, majoritatea având capital românesc. Mă intreb cum vor PNL-iștii să sprijine IMM-urile? Nu am văzut măsuri active de sprijinire a lor în programul de guvernare PNL. Sintagma IMM apare contextual doar de trei ori într-un program ce se vrea liberal și care ar trebui să sprijine spiritul antreprenorial.
Scopul este acum clar: privatizarea principalelor companii românești. CEC, Hidroelectrica sunt deja anunțate. Creșterea artificială a deficitului este doar o stratagemă pentru justificarea viitoarelor măsuri de austeritate care vor veni la pachet cu privatizări. Aștept Recomandările specifice de țară ale Comisiei Europene pentru a confirma această ipoteză.
Ce va urma? Privatizarea sistemului de sănătate?

Ștefan Radu Oprea

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.