Restaurantele și-au pus lacătele pe uși, vânzările au scăzut dramatic, angajații riscă să rămână fără loc de muncă

18 martie 2020  |  17:58  |  👁 78 Vizualizari


Restaurantele, cafenelele şi barurile și-au pus lacătele pe uși. Măsura afectează 400.000 de angajați din sistem, cei mai mulţi fiind în pericol să rămână fără loc de muncă. Funcţionează doar unitățile comerciale care au ales să vândă celor care și-au ridicat personal comenzile sau cele care au resurse pentru a face livrări la domiciliu. Chiar și așa, patronii se plâng deja că vânzările au scăzut cu până la 70%.

La orele după-amiezii, Centrul Vechi al Capitalei, care găzduiește nu mai puțin de 200 de restaurante și cafenele, este complet gol. Mulți dintre patroni au pus pe uși afișe prin care își informează clienții că au intrat în concediu de odihnă.

Restaurantele care nu și-au închis activitatea livrează la domiciliu sau la pachet.

Eduard este patronul unui restaurant cu specific românesc deschis în urmă cu doar câteva luni. Pentru a nu înregistra pierderi de 100%, a ales să funcționeze în regim de avarie.

Reprezentanții Asociației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România spun că, dacă statul nu va interveni, multe unități comerciale riscă să intre în faliment.

sursa:stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.