Regulile decise pentru redeschiderea restaurantelor în interior: Mai mulți clienți la o masă, benzi cu sens unic, solnițele și meniurile trec de la o masă la alta doar cu dezinfectare, registru la intrare

6 iulie 2020  |  07:03  |  👁 298 Vizualizari


Potrivit reprezentaţilor industriei HORECA, un grup de lucru comun va pune la punct normele pentru deschiderea localurilor, dar şi unele noi pentru terase, unde ar putea fi permis ca la o masă să stea mai mult de patru persoane.
Clienții vor putea merge doar pe benzi cu sens unic, semnalizate, păstrând distanța de doi metri. La mesele din jur, aceștia vor păstra aceeași distanță, solnițele, meniurile și olivierele putând fi transferate de la o masă la alta doar după ce vor fi dezinfectate.
La intrarea în restaurant se va derula „triaj observațional”, fiind interzis accesul persoanelor care prezintă simptome ale Covid-19.
De asemenea, va fi interzis și consumul de produse stând în picioare, cu excepția meselor dedicate acestui tip de servire, iar numărul maximum de clienți este de șase, la o masă, exceptați fiind membrii de familie.
Totodată, ocuparea locurilor se va face cu rezervare anterioară sau cu înscriere în registru la sosire.
Personalul va purta mască și își va dezinfecta mâinile înainte de fiecare serviciu. De asemenea, se va asigura o protecție suplimentară a produselor alimentare din vitrinele deschise sau bufete situate în spațiile de servire și consum, limitând accesul clienților la produse și preparate, acestea fiind servite de personal care asistă servirea produselor din vitrine sau bufete. Mesele vor fi dezinfectate după fiecare client/grup, cu produse biocide care necesită un timp minim de contact, avizate de către Comisia Națională pentru Produse Biocide.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.