Reguli pentru călătoria cu avionul după pandemie. Cu masca pe față, bagaje mai puține, asigurări medicale consistente. Primele semne ale unor norme de lungă durată

22 aprilie 2020  |  11:03  |  👁 119 Vizualizari


Cu aeroporturi din întreaga lume închise și cu avioane ținute la sol, e greu de imaginat acum cum va arăta transportul aerian de pasageri după pandemia de coronavirus. Primele semne ne dau însă un indiciu. China a reînceput turismul intern, în timp ce compania Air New Zealand a înregistrat un vârf al rezervărilor, pe măsură ce se ridică restricțiile, notează The Independent.

Zborurile regulate continuă în mare parte a lumii, cu Heathrow, Frankfurt și Dublin drept centre cheie, dar cei mai mulți pasageri sunt fie cetățeni care se întorc acasă (Heathrow este unul dintre punctele de repatriere), fie pasageri care sunt nevoiți să călătorească pentru probleme urgente de familie. Unii călătoresc însă și pentru afaceri care nu suportă amânare. Potrivit autorităților și personalului medical, de obicei este vorba despre aceiași oameni. Și mai este o categorie a muncitorilor care trebuie să facă naveta către locul de muncă.

Pe aeroportul Heathrow, au fost amplasate indicatoare prin care li se amintește pasagerilor să respecte recomandările autorităților, să lase o distanță de cel puțin 2 metri între ei.

Companiile aeriene se străduiesc să reducă la minimum contactul și în aeronave.

Unele nu pun în vânzare biletele pentru scaunele din mijloc, pentru a crește distanța dintre pasageri de la 50 de cm la un metru. La clasa Economic însă, distanțarea poate fi mai mică de un metru între rânduri.

Când vor fi permise zborurile pentru vacanțe și pentru afaceri curente, pasagerii vor trebuie să se intereseze în privința restricțiilor impuse de autoritățile de la destinație. Multe țări care încă permit zborurile impun automat regula celor două săptămâni de izolare la sosire.

De asemenea, ar putea fi impuse și alte reguli, dintre care unele costisitoare. Autoritățile din Thailanda, de exemplu, cer un certificat de sănătate care să arate că pasagerul “nu prezintă niciun risc de a fi infectat cu coronavirus”, eliberat cu nu mai mult de 72 de ore înainte de data călătoriei, precum și o asigurare de 100 de mii de dolari, care să acopere “boala declanșată de COVID-19”.

Și drumul până la aeroport trebuie să respecte regulile de transport în public. Este foarte posibil ca, în viitor, accesul la terminal să fie restricționat pentru însoțitorii care vor să îi salute pe cei ce pleacă.

Canada a impus și regula purtării măștii pentru pasagerii curselor aeriene. Toți, indiferent de tipul de cursă la care se îmbarcă, trebuie să folosească măști sau să își acopere nasul și gura în timpul călătoriei, mai ales acolo unde nu se pot respecta regulile distanțării sociale. Măștile trebuie purtate la punctele de verificare și ori de câte ori o impun angajații aeroportului sau membrii personalului medical.

Punctele de verificare rămân, din această perspectivă, cele mai periculoase locuri pentru sănătatea publică, din cauza distanței reduse față de ceilalți și din cauza tăvilor de screening pentru obiecte, atinse de mulți călători.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.