Reguli noi pentru ajutorul minim de incluziune. Asistații social trebuie să urmeze cursuri de calificare

14 septembrie 2022  |  11:52  |  👁 266 Vizualizari


Se schimbă regulile după care asistații social vor primi ajutor de la stat. Guvernul decide azi cine și cum va mai câștiga bani fără să muncească. Statul va acorda un venit minim doar celor care se vor înscrie în evidențele Agenției de Ocupare a Forței de Muncă.

Guvernul înăsprește condițiile în baza cărora vor mai putea primi un ajutor minim de la stat românii care nu au un loc de muncă.

Cei care nu își găsesc un loc de muncă și spun că nu reușesc acest lucru trebuie să intre în evidența agențiilor județene de ocupare a forței de muncă, să participe la cursuri de calificare sau recalificare, dar și să meargă la târguri de joburi dacă vor să primească în continuare acest ajutor minim.

Guvernul vrea să elimine noțiunea de ”ajutor social” și să o înlocuiască cu cea de ”ajutor minim”.

Pentru ai responsabiliza și determina pe acești români să intre în câmpul muncii, statul vrea să crească sumele pe care aceștia le-ar putea primi. Venitul minim de incluziune va fi majorat de la 260 de lei/ adult la 275 de lei/ adult și de la 300 de lei/ adult la 400 de lei/ adult, în cazul persoanelor de peste 65 de ani, respectiv de la 600 de lei/ adult la 700 de lei/ adult, în cazul componentei de ajutor pentru familia cu copii (actuala alocație pentru susținerea familiei).

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.