Rareș Bogdan crede că PNL a făcut prea multe concesii cu USR-PLUS

27 iulie 2020  |  07:22  |  👁 256 Vizualizari


Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan afirmă că PNL a făcut destul de multe concesii în negocierile cu USR-PLUS pentru candidaţii la primăriile de sector din Bucureşti.

El enumeră faptul că liberalii au renunţat la a avea candidaţi în patru sectoare şi se declară în favoarea unei alianţe care să includă şi PMP, avertizând că, în cazul în care ar candida şi Traian Băsescu, despre care afirmă că acum ar avea în sondaje o cotă de 17-18%, voturile s-ar fărâmiţa. El avertizează USR că dacă nu ajung la un compromis pentru formarea unei alianţe, aceştia nu vor câştiga nicio primărie în Bucureşti.

”PNL, partidul aflat la guvernare şi sub parteneriat asumat cu preşedintele Klaus Iohannis, a decis să facă absolut orice, să cedeze, să fie cât se poate de raţional şi să găsească soluţii comune pentru ca dreapta să aibă o alianţă pentru primăriile de sector, nu doar pentru cea generală.”, a declarat Rareş Bogdan, la Antena3.

Liderul liberal susţine că partidul său a făcut deja un compromis prin a-l susţine pe Nicuşor Dan (USR) drept candidat oficial comun la Primăria Capitalei, deşi avea doi candidaţi liberali cu o încredere mai mare în Bucureşti. ”Ne dorim foarte mult să ajungem la un compromis care să ne ducă la candidaţi comuni pentru a spori şansele ca primăriile de sector să fie câştigate, cel puţin 4 din 6 sau 5 din 6 sau 6 din 6. În cazul în care nu vom ajunge, eu îi avertizez pe colegii şi prietenii de la USR că USR nu va câştiga nicio primărie din Bucureşti dacă nu va ajunge la un compromis cu PNL şi PMP şi de asemenea riscăm să câştigăm maxim două primării de sector, poate trei cu greu şi celealte să aparţină PSD”, a adăugat Rareş Bogdan.

El a dat detalii legate de modul în care au decurs negocierile cu USR. ”Noi am spus extrem de clar: vreţi 3-3, în regulă, acceptăm şi această condiţie, din care un loc din cele trei sectoare îl dăm colegilor şi partenerilor de nădejde de la PMP. După ce am cedat şi acest lucru, o dovadă de compromis, de raţiune, de echilibru, cei de la USR au venit cu o nouă pretenţie, cu noi condiţionalităţi legate de persoanele care ar urma să candideze, respectiv Dan Cristian Popescu şi candidatul nostru de la 5”, a relatat Rareş Bogdan..
Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.