Rafila anunță că România are peste 3.100 de paturi de spital pregătite pentru răniții din Ucraina. Unde sunt acestea

1 martie 2022  |  09:51  |  👁 388 Vizualizari


Ministerul Sănătăţii a identificat 3.152 de paturi de spital, pe diferite tipuri de specialităţi, unde cetăţenii ucraineni care ar putea fi răniţi în conflictul din ţara vecină, indiferent dacă sunt civili sau militari, vor putea primi îngrijiri medicale.

Ministrul Alexandru Rafila a precizat, într-o conferinţă de presă, că au avut loc întâlniri cu şefii Direcţiilor de sănătate publică şi cu managerii de spitale din ţară pentru a se identifica unde ar putea fi tratate persoanele rănite în Ucraina.

“Am identificat un total de 3.152 de paturi, defalcate pe tipuri de specialităţi: neurochirurgie – 224, ORL – 254, chirurgie oromaxilofacială – 80 şi aşa mai departe pentru fiecare specialitate, care ar putea să constituie o mână de ajutor pentru persoanele care pot să fie rănite în Ucraina, indiferent de statutul lor, fie că sunt persoane civile, fie militare. Sigur, spitalele militare sunt pregătite, au altă organizare, dar sistemul public de sănătate din România este la dispoziţia răniţilor din Ucraina”, a declarat Rafila, la sediul Ministerului Sănătăţii.

Potrivit acestuia, cele mai multe paturi au fost alocate în judeţele de graniţă cu Ucraina: Satu Mare, Maramureş, Suceava, Iaşi, Vaslui, dar şi în marile centre universitare. În Capitală, pot fi puse la dispoziţie 570 de paturi.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.