Radu Oprea a prezentat strategia de atragere a investițiilor Grupului Volkswagen în România

28 octombrie 2019  |  14:42  |  👁 546 Vizualizari


Ştefan-Radu Oprea a anunţat că Guvernul Dancilă a reluat discuţiile cu Grupul Volkswagen pentru a aduce investiţia în România, ministrul prezentând strategia de atragere a investițiilor constructorul german de autoturisme.

Declarația Parlamentului privind sprijinirea demersurilor României pentru atragerea investiției Grupului Volkswagen.

Astăzi, am depus la Birourile Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului, în numele grupurilor PSD, propunerea de Declarație a Parlamentului privind sprijinirea demersurilor României pentru atragerea investiției Grupului Volkswagen.

Avem nevoie de consensul tuturor forțelor politice atunci când discutăm despre interesul strategic al României și o investiție ca cea a grupului Volkswagen poate aduce o creștere a competitivității, o echilibrarea a balanței comerciale.

Ca ministru al Guvernului Dăncilă, am prezentat o strategie de atragere a acestei investiții finalizată cu prezentarea ofertei de țară. Confidențialitatea asupra discuțiilor a fost agreată împreună cu reprezentanții concernului. Ceea ce pot spune este că am fost în contact cu decidenții din consiliul de administrație și consultanții înaintea competitorilor noștri. Sprijinul activ al Doamnei Premier Viorica Dăncilă s-a concretizat prin scrisorile transmise sub semnătura dumneaei.

Ceea ce lipsește, pentru a avea un proiect de succes, este implicarea tuturor actorilor politici din România care activează aici sau la Bruxelles. De aceea, propun aceasta Declarație pentru a fi votată în Plenul Reunit al Camerei Deputatilor și Senatului. Avem nevoie de acest mesaj puternic către investitorii strategici, acela că reușim să avem o continuitate în politicile publice de sprijinirea a atragerii investițiilor strategice.

Din păcate, acest lucru nu s-a întâmplat prea des în ultima vreme și de aceea îmi doresc ca această Declarație să fie votată în unanimitate.

P.S. Atrag atenția lui Ghiță Falcă că acesta nu este un concurs de frumusețe. Oferta de țară a fost făcută de Guvernul Dăncilă și cuprinde răspunsul la totalitatea întrebărilor din chestionarul VW, nu doar partea care se referă la administrația locală. a conchis Radu Oprea pe pagina sa de Facebook.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.