PSD se DEZLĂNȚUIE după tragedia de la Balș: Guvernanții vor pasa vina. Ei se bat pe funcții și șpăgi

29 ianuarie 2021  |  14:38  |  👁 586 Vizualizari


Social-democraţii au precizat, în contextul incendiului de la Institutul Matei Balş, că după tragedia de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ guvernarea liberală a promis că va face controale, că va introduce noi proceduri, că va lua măsuri ca astfel de incendii să nu se mai repete, însă ce au făcut în tot acest timp ca să prevină aceste riscuri.

„După tragedia de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ guvernarea liberală a promis că va face controale, că vor introduce noi proceduri, că vor lua măsuri ca astfel de incendii să nu se mai repete! Au avut bani cu nemiluita! Au avut libertate de decizie absolută! Au ştiut că în tratarea cauzelor severe de COVID-19 se foloseşte oxigenul, ceea ce reprezintă un risc de incendiu suplimentar.

– Ce au făcut în tot acest timp pentru a preveni aceste riscuri?

– Câte spitale mai trebuie să ardă ca acest Guvern să înţeleagă că este vorba de o problemă grava şi generalizată?

– Cine răspunde pentru numărul tot mai mare de victime?

Guvernanţii sigur vor pasa vina altora. Ei sunt ocupaţi să se bată pe funcţii şi pe şpăgi! Acesta este rezultatul incompetenţei, al nepăsării, al superficialităţii, care ne umple de revoltă!

Au murit prea mulţi români din cauza unor incompetenţi! Trebuie să spunem stop! Ajunge! E de neacceptat să mai staţi pe funcţii după o astfel de dramă! Dacă mai aveţi o fărâmă de onoare, daţi-vă demisia! Dacă nu, Iohannis şi Cîţu – cereţi demisii azi! Şi de la Ministerul Sănătăţii şi de la toate celelalte instituţii vinovate de acest tablou al spitalelor în flăcări!”, arată o postare făcută vineri pe pagina de Facebook a PSD.

Numărul persoanelor decedate în incendiul care a afectat vineri patru saloane situate la parterul unui pavilion al Institutului „Matei Balş” din Capitală a ajuns la cinci după ce într-o baie a fost găsit încă un cadavru carbonizat. Alte trei cadavre carbonizate fuseseră deja găsite de echipele de intervenţie, iar o a patra persoană nu a răspuns manevrelor de resuscitare şi a decedat la Spitalul Floreasca, unde fusese trasferată.

Fostul manager al institutului Adrian Streinu-Cercel declară că în saloane erau pacienţi cu COVID-19, aflaţi în stare medie spre severă din punct de vedere al gravităţii şi care aveau nevoie de oxigen suplimentar. Un număr de 53 de pacienţi au fost transferaţi la 11 spitale din Capitală, în urma incendiului la Institutul „Matei Balş”.

Cea de a patra victimă, care nu a răspuns manevrelor de resuscitare, este o femeie de 80 de ani care avea şi arsuri pe 20% din suprafaţa corpului. Autorităţile pun la dispoziţie linii telefonice la care famillile pot verifica situaţia pacienţilor. Patru saloane au ars, însă toată clădirea a fost afectată de fum, conform ministrului de Interne Lucian Bode.

Pentru moment, nu se cunoaşte cauza incendiului, iar la faţa locului se află specialişti ISU, dar şi poliţişti de la Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei. Procurorii au deschis dosar penal in rem pentru omor din culpă.

Sursa: stiripesurse.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.