PSD depune moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban. Se așteaptă citirea moțiunii

17 august 2020  |  06:40  |  👁 474 Vizualizari


Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a anunţat, miercuri, că social-democraţii vor depune în data de 17 august moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, susţinând că România este o ‘ţară în derivă’ şi cu un guvern cu ‘zero credibilitate’.
‘Pe 17 august, Partidul Social Democrat va depune moţiunea de cenzură. Considerăm că e timpul să plecaţi acasă sau la puşcărie, în funcţie de faptele fiecăruia’, i-a transmis Ciolacu, în plenul Parlamentului, premierului Orban, după ce acesta din urmă a prezentat raportul privind redeschiderea şcolilor şi alegerile locale din septembrie. Ciolacu a susţinut că, după nouă luni de guvernare liberală, România este ‘o ţară în derivă’.
‘Un haos imens, cu o economie pusă la pământ şi cu şomaj galopant, asta este România după nouă luni de guvernare liberală, o ţară în derivă, cu un guvern cu zero credibilitate, un guvern în care miniştrii se contrazic unul pe celălalt spre disperarea românilor care nu mai înţeleg nimic’, a spus Ciolacu.
Duminică seara, la lansarea candidaţilor PSD în alegerile locale din Bucureşti, Marcel Ciolacu a susţinut că în cursul acestei săptămâni ar urma să fie citită moţiunea de cenzură şi să fie programate dezbaterea şi votul. Ulterior, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, Ciolacu a anunţat că moţiunea de cenzură se intitulează ‘Guvernul PNL – de la pandemie la pandemită generalizată. Belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor’.
Moțiunea este semnată de 202 parlamentari, tot grupul PSD a declarat Ciolacu. De asemenea, liderul PSD a reiterat că ‘acest guvern trebuie să plece de îndată’ şi, după adoptarea moţiunii de cenzură, PSD va merge la preşedintele României cu o propunere de prim-ministru, informează Agerpres.

 

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.