PSD cere autorităților să sancționeze dur organizarea ”ilegală” a Congresului PNL: Infracțiune deosebit de gravă, care zădărnicește combaterea bolilor

23 septembrie 2021  |  15:25  |  👁 382 Vizualizari


PSD cere autorităților să aplice cu fermitate legea asupra modului în care va fi organizat Congresul PNL. ”Acest eveniment este unul eminamente politic, iar cei care încearcă să-l prezinte ca un spectacol cultural sfidează bunul simț și inteligența cetățenilor români care au fost responsabili și au respectat restricțiile”, arată social-democrații într-un comunicat de presă.

PSD susține că, în condițiile creșterii alarmante a numărului de cazuri COVID-19, organizarea unui congres politic cu prezența fizică a 5.000 de persoane într-un spațiu închis constituie o infracțiune deosebit de gravă, care zădărnicește combaterea bolilor și amenință în mod direct sănătatea publică.

În plus, PSD cere autorităților să declanșeze o anchetă asupra modului în care guvernul a modificat succesiv reglementările pentru a asigura o aparentă legalitate evenimentului. Nu există nicio justificare epidemiologică pentru decizia Guvernului de a modifica cadrul legal astfel încât evenimentele culturale în spații închise, la 50% din capacitate, să poată fi organizate la o incidență mai mare decât cea impusă înainte de declanșarea valului 4 al pandemiei”, arată PSD. (Sursa Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei)

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.