Procurorul Liviu Tudose, despre dosarele facute de Portocala: Sunt bazate pe probe false. Pe mine voia sa ma vada spanzurat in padure

12 august 2020  |  09:07  |  👁 760 Vizualizari


Procurorul Liviu Tudose, una dintre victimele paraditorilor de la DNA Ploiesti, a facut dezvaluiri uluitoare privind abuzurile si ilegalitatile comise de Negulescu „Portocala” si intreaga gasca de la „Haules”, iar detaliile sunt de-a dreptul halucinante!

Vizat intr-un dosar pe care paraditorii i l-au deschis cu scopul de a-l santaja sa formuleze denunturi mincinoase impotriva tintelor lui Negulescu si Onea, procurorul Tudose a suferit enorm in perioada anchetei, dar si dupa, asa cum a marturisit ulterior. 

Tudose a spus ca dosarele lucrate la Haules erau bazate pe probe false, ca tortionarii Onea, Negulescu si echipa erau in stare de orice pentru a-si „paradi” victimele, si ca daca nu ar fi existat SIIJ, toate nenorocirile ar fi ramas, poate si azi, nedezvaluite si zeci de persoane nevinovate ar fi fost condamnate pe nedrept.

Reamintim ca procurorul Liviu Tudose a fost paradit de Mircea Negulescu si Lucian Onea cu scopul de a-l forta sa depuna denunt mincinos impotriva unor nume importante din mediul politic, precum Sebastian Ghita, Victor Ponta, etc. Acesta a fost achitat definitiv, asa cum s-a intamplat cu multe dintre victimele lui Portocala.

Va prezentam marturia lui Tudose, in care povesteste explicit cum se fabricau dosarele la DNA Ploiesti de catre Portocala&gasca:

Da, am aflat, auzit inregistrarile. In nici un caz nu este vorba de o razbunare tardiva, este un act de dreptate. Sunt convins ca la baza deciziei procurorilor (de a il aresta) a stat un probatoriu consistent, care nu face altceva decat sa
ilustreze si sa confirme un mod de lucru care a fost folosit ani buni de catre procurorii DNA, de domnul Negulescu si toti ceilalti.

Practic, asa cum am spus si in fata judecatorilor de la ICCJ, intreaga activitate de strangere de probe facuta de „paraditori” s-a rezumat la constrangerea unor persoane ca sa formuleze denunturi mincinoase si false, ca sa se ajunga la Ghita si mai departe la Ponta. Este si cazul dosarului meu, in care mi s-au cerut in mod expres denunturi cu privire la Ghita si Ponta, si mai mult decat atat mi s-a conditionat starea de libertate de aceste denunturi.

Din pacate pentru domnii procurori de la DNA, nu le-am spus nimic pentru ca nu aveam ce sa le spun, in ciuda presiunilor lor. Vreau sa va spun ca aceste insistente au continuat direct sau indirect si dupa aceea, pe toata perioada starii de arest, respectiv 4 luni. Daca as fi formulat denunturi mincinoase cu privire la Ponta si Ghita, cu siguranta asa cum am fost incredintat si mi s-a transmis de diverse persoane, as fi fost pus sub control judiciar.

Era de notorietate ca Negulescu urmarea anumite tinte: Cosma, Ghita si Ponta. Dar mie mi s-a cerut denunturi mincinoase de catre dl Onea, pentru ca dumnealui a facut dosarul meu. In schimb, dl Negulescu a avut o contributie paralela in acest dosar desi nu era procuror de caz, s-a implicat in mod direct pe parcursul urmaririi penale, ba mai mult, la un moment dat a fost si martor in acest dosar. La modul lor de lucru nimic nu e exclus.

Din cauza lor am fost tras pe tusa 2 ani cu toate repercusiunile care deriva de aici. Moral, din pacate, vreau sa va spun ca nu stiu daca va exista vreodata o reparatie morala pentru umilinta pe care am indurat-o in acesti ani din cauza  unui dosar cu probe false.

Cred ca SIIJ a actionat intr-o maniera profesionista, pe baza unor probe. Este posibil sa existe lucruri care nu pot fi facute public in acest moment.

Exista probe cu privire la o activitate infractionala ampla care s-a desfasurat acolo (DNA Ploiesti), inclusiv cu participarea dl Negulescu dar si a altora. Din punctul meu de vedere, este numai o chestiune de timp pana cand acest puzzle se va pune cap la cap si adevarul va iesi la iveala. Sunt multe victime. Acuzatiile aduse domnului Negulescu sunt numai o bucatica din acest intreg.

Daca cineva le-ar pune cap la cap, ar vedea ca exista un mod de operare  care se regaseste in mai multe dosare si ca erau persoane care erau fixate drept tinte, alaturi de familiile lor. Iar appropos de existenta SIIJ, vreau sa va spun cu toata raspunderea ca daca nu exista aceasta sectie eu nu as fi  cunoscut modul mizer in care s-a pus problema in dosarul in care am fost cercetat si arestat, in baza unor probe false.

Am vazut ca ati mai dat o inregistrare si stau si ma intreb, ca un cetatean simplu nu ca fost procuror, cate asemenea inregistrari trebuie sa mai apara ca sa existe o imagine completa a ceea ce s a intamplat la Ploiesti. Aceste inregistrari au aparut de circa 2 ani jumate, ele exista, au fost completate cu declaratii de martori, cu plangeri, cu probe, cu inscrisuri si a.m.d. Opinia mea este ca exista tot ce trebuie ca sa se traga o linie si sa se procedeze intr-o
maniera transanta la a se da o solutie in toate dosarele care au fost constituite ca urmare a acestor plangeri.

Ar fi foarte grav ca dl. Negulescu sa reprezinte un picior al generatiei sale. Oricum, eu sper ca dl Negulescu sa nu fie singurul care va raspunde pentru ceea ce s a intamplat pentru ca ar fi nedrept si incorect, din punct de vedere juridic si moral. S-au facut o gramada de mizerii pe baza carora multi oameni au fost trimisi in judecata sa fie arestati.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.