Procurorul de la „Haules” Savu Alfred, pus sub invinuire de SIIJ pentru masluirea probelor in dosarul judecatoarei Ruxandra Popescu

25 iulie 2020  |  10:38  |  👁 3130 Vizualizari


Procurorul Alfred Savu, coleg de „paradeala” cu proaspat arestatul Mircea Negulescu „Portocala”, a fost pus sub invinuire de SIIJ pentru masluirea probelor din dosarul deschis pe numele judecatoarei Ruxandra Popescu. Aceasta a foat ulterior achitata definitiv, insa nenorocirile facute de Savu in dosar nu au fost uitate si urmeaza sa fie prezentate instantei.

Savu are calitatea de inculpat si cel mai probabil va avea soarta lui Negulescu, arestat tot pentru masluirea probelor din dosarul Ponta-Blair.

Dosarul judecatoarei Popescu a fost lucrat la DNA Ploiesti de Savu si Negulescu, iar procurorii SIIJ au identificat probe masluite si acuzatii inventate la adresa Ruxandrei Popescu.

Cunoscand metodele de lucru de la „Haules”, este foarte posibil ca Savu si Portocala sa fi urmarit fie sa se razbune pe judecatoare pentru vreo sentinta care nu le-a convenit, fie au vrut sa o constranga sa dea o decizie „personalizata”.

Reamintim cazul Ruxandrei Popescu, judecatoarea careia cei doi tortionari i-au distrus cariera si i-au afectat viata personala, doar pentru ca functia le-a permis sa se joace de-a procurorii:

Judecătoarea Ruxandra Popescu a fost tăvălită pe nedrept de procurorii de la „unitatea de elită” DNA Ploiești, ca după trei ani să fie achitată definitiv. Judecătoarea a vorbit la Antena 3 despre coșmarul prin care a trecut în toată această perioadă.

„Am fost trimisă în judecată pentru ca mai apoi să fiu achitată definitiv. Am avut calitatea de inculpat 1179 de zile. A fost o luptă, pot să spun. O văd și ca pe o experiență de viață și ca pe o încercare. Am fost o luptătoare.

Acuzațiile au fost că în schimbul acceptării promisiunii de a primi o haină de blană mi-aș fi încălcat responsabilitățile de serviciu.. au spus că s-ar fi produs un prejudiciu de 20.000 de euro”, a spus Ruxandra Popescu.

Dosarul a fost instrumentat de foștii procurori Mircea Negulescu și Alfred Savu.

„În dimineața zilei de 22 martie 2016, în jurul orei 6.20 am fost apelată de Negulescu care mi-a spus că am Poliția la ușă. Nu aveam numărul lui. S-a prezentat, mi-a spus să deschid ușa pentru că am doi ofițeri la ușă. Eu nu am auzit să se sune la ușă. Am mers, am deschis, i-am invitat în apartament, mi-au prezentat mandatul de aducere și m-au dus la Ploiești.

Odată ajunsă la DNA Ploiești, am intrat, am așteptat să vină și domnul avocat pentru că l-am sunat de pe drum, au început discuțiile, mi s-au adus la cunoștință acuzațiile, dar mi s-a interzis accesul la dosar. Nu am putut să văd nicio probă.

În ziua respectivă am stat 5-6 ore la DNA Ploiești. Dosarul l-am putut vedea cu acordul judecătorului timp de vreo 20 de minute.

Eu am insistat să se facă o percheziție domicilară, le-am spus că e imposibil ca mita să aibă un asemenea obiect. Eu nu am purtat niciodată haine de blană. Am fost refuzată, percheziția respectivă s-a realizat mult mai târziu”, a povestit judecătoarea.

Ruxandra Popescu a mărturisit că prejudiciul emoțional a fost faptul că a fost nevoită să renunțe la meseria ei de judecător.

„Pentru mine, profesia de judecător reprezintă o vocație. Prejudiciul emoțional a fost foarte mare că am fost ținută atâta timp departe de scaunul de judecător. Pentru mine e emoționant că îmbrac din nou roba de judecător”.

„Am avut alături familia, câțiva prieteni, oameni adevărați care mi-au fost lângă”, a mai spus judecătoarea.

„Cea mai gravă acuzație a fost că mi-aș fi îndeplinit greșit atribuțiile de serviciu”.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.