Primul şoc anafilactic după vaccinarea anti-COVID în România. Ce vaccin s-a folosit

vaccin profesori

23 februarie 2021  |  09:11  |  👁 66 Vizualizari


O femeie de 46 de ani din Olt a suferit un șoc anafilactic după administrarea primei de doze de vaccin AstraZeneca, aceasta fiind prima reacție de acest fel înregistrată în România. Pacienta și-a revenit rapid în urma intervenției medicilor.

La data de 21 februarie, într-un centru de vaccinare din județul Olt, o persoană în vârsta de 46 de ani, de sex feminin, a dezvoltat o reacție severă post vaccinare, de tip anafilactic. Aceasta s-a prezentat pentru primirea primei doze de vaccin de la AstraZeneca, iar în aproximativ 10 minute după administrarea vaccinului a dezvoltat o reacție alergică cu criterii de șoc anafilactic”, a informat luni Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Până la această dată, circa 800.000 de români s-au vaccinat anti-Covid în România și nu s-au înregistrat reacții adverse severe. Numărul vaccinărilor l-a depășit în ultimele zile pe cel al cazurilor noi de Covid-19.

Medicul Valeriu Gheorghiţă anunţă că femeia de 46 de ani care a suferit o reacţie anafilactică la câteva minute după inocularea vaccinului produs de AstraZeneca este internată într-un spital din Slatina, este în stare foarte bună şi cel mai probabil marţi va fi externată.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.