Primul mare contract finanțat prin PNRR, semnat. Cu banii europeni se va construi lotul Mizil – Pietroasele din A7

18 iulie 2022  |  05:43  |  👁 413 Vizualizari


A fost semnat contractul pentru lotul Mizil – Pietroasele din Autostrada A7, porțiunea Ploiești – Buzău. Este primul mare contract finanțat din bani europeni alocați României prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

Lotul are o lungime de aproape 29 de km. Ionuț Ciurea, de la Asociația Pro Infrastructura:

„Autostrada asta este una dintre cele mai importante din țară pentru că în primul rând vorbim de probleme de siguranță rutieră, DN 2 este cel mai mortal, la propriu și la figurat, drum din țară în momentul ăsta, depășindu-l chiar și pe celebrul DN 1. Să sperăm că în următorii 2 ani și ceva, 3 ani maximum cu toate problemele, o să putem să circulăm de la Ploiești până aproape de Buzău cel puțin, dacă nu și un mai încolo, spre Focșani în următorii 3 ani și ceva.”

Un al doilea contract, tot pentru construirea unei porțiuni din aceeași autostradă, va fi semnat.

Sunt mici probleme la lotul trei: Pietroasele – Buzău unde sunt contestații privind licitația la Curtea de Apel București:

„O să avem și lotul 1 din Ploiești-Buzău semnat în următoarele zile și ar mai rămâne între Ploiești și Buzău un singur lot, lotul 3, un scurt lot în zona Buzăului, care este momentan în contestație și problema este că contestatarul a câștigat în primă instanță și trebuie să stăm acum după justiție.”

Autostrada Ploiești – Buzău are o lungime de 64 de km și este primul tronson al A7, care va lega Ploiești de Pașcani.

 

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.