Primarul din Prahova care se luptă pentru drepturile producătorilor locali de legume

16 iunie 2020  |  14:15  |  👁 2541 Vizualizari


Primarul comunei Balta Doamnei, Matei Cristinel, se zbate pentru legumicultorii locali.

Acesta s-a dus initial, în data de 09.06.2020, la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale pentru a discuta cu ministrul, cerând ferm  prelungirea “Programului de sustinere tomate 2020 și a și reușit.

Noile termene vor fi 1 iulie pentru valorificarea producției minime de tomate, iar 15 iulie este ultima zi în care producătorii mai pot depune la Direcțiile Agricole Județene documente justificative care să ateste valorificarea producţiei de tomate obţinute din spaţiile protejate.

Primarul Comunei Balta DoamneiAm placerea de a va informa ca in data de 09.06.2020, am fost personal, impreuna cu…

Publicată de Balta Doamnei Prahova pe Miercuri, 10 iunie 2020

Primarul nu se oprește aici, iar astăzi, 16 iunie 2020, a depus o nouă cerere la Ministerul Agriculturii prin care atrage atenția ministerului cu privire la pierderile pe care le înregistrează legumicultorii locali, din cauza scăderii continue a prețurilor și a lipsei legumelor producătorilor locali de pe rafturile magazinelor, și  solicită sistarea importurilor de legume din afara țării.

”Datorită situației prezente cu privire la prețurile legumelor în continuă scădere (ex: castraveți 80 bani/kg, roșii 1,5 lei/kg, aceste prețuri fiind abia la începutul recoltării) precum și faptul că pe rafturile marilor magazine se regăsesc în continuare legume din import, am trimis Ministerului Agriculturii o adresă prin care solicităm urgent sistarea importurilor de legume din afara țării”, se arată în mesajul care însoțește scrisoarea adresată ministrului Agriculturii, Adrian Oros.

 

În continuare, în magazinele și super-marketurile din țară, la rafturi se regăsesc legume produse în alte țări. Prin urmare, vă rugăm să opriți urgent importul de legume din afara țării pentru a evita situația actuală în care marfa produsă de legumicultori să nu poată fi valorificată”, a punctat în scrisoarea redactată și transmisă către MADR, primarul comunei prahovene Balta Doamnei, Cristinel Matei.

 

 

 

 

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.