Primarul din Ciorani, arest preventiv pentru încă o lună, în dosarul fraudării alegerilor locale

15 iulie 2021  |  05:35  |  👁 296 Vizualizari


Judecătorii Tribunalului Prahova au decis, miercuri, prelungirea cu 29 de zile a perioadei de arest preventiv pentru primarul comunei prahovene Ciorani, Marin Voicu, arestat în urmă cu o lună, alături de alte 16 persoane, în dosarul fraudării alegerilor locale din septembrie 2020.

Decizia a fost luată după ce judecătorii Tribunalului Prahova au admis contestaţia procurorilor faţă de decizia Judecătoriei Ploieşti, care a dispus inițial anchetarea în libertate. În acelaşi dosar, o altă inculpată rămâne arestată preventiv, în timp ce ceilalţi 15 inculpaţi au fost scoși din arest și plasaţi în arest la domiciliu.

12 dintre cei 17 inculpaţi sunt angajaţi ai Primăriei Ciorani, iar ceilalţi sunt rude sau apropiaţi ai acestora. Toți sunt cercetați pentru instigare la infracţiunea de falsificare a documentelor şi evidenţelor electorale în formă continuată.

Marin Voicu, primar de 21 de ani

Buletinele de vot de la alegerile locale din comuna Ciorani, care au avut loc pe 27 septembrie 2020, au fost furate dintr-o anexă ce aparține Judecătoriei Mizil. Ele au fost depozitate în respectiva anexă după ce Parchetul a dispus renumărarea voturilor de la alegerile locale, în urma unor plângeri. Organele de cercetare penală au fost sesizate pe data de 23 februarie 2021. Marin Voicu (membru PNL) este primar în localitatea din Prahova din anul 2000. El a câștigat, la alegerile din septembrie 2020, al șaselea mandat pentru funcția de primar al localității Ciorani.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.