Primarul comunei Ciorani, Marin Voicu (PNL), reținut pentru fraudarea alegerilor

10 iunie 2021  |  07:28  |  👁 283 Vizualizari


Procurorii prahoveni au făcut miercuri 18 percheziţii, inclusiv la sediul Primăriei Ciorani şi la casa primarului acestei comune, Marin Voicu, membru PNL, într-un dosar în care suspectează fraudarea alegerilor locale din această localitate.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti arată că membrii secţiilor de votare din comuna Ciorani sunt suspectaţi că au falsificat procesele verbale de consemnare a rezultatelor voturilor pentru alegerea primarului, Consiliului Local, Consiliului Judeţean şi preşedintelui Consiliului Judeţean, 17 persoane fiind duse la audieri.

Procurorii suspectează că alegerile locale la Ciorani au fost fraudate în 27 septembrie 2020, chiar în ziua votului.

„Cu ocazia alegerilor locale din data de 27.09.2020, membrii secţiilor de votare din comuna Ciorani au falsificat procesele verbale de consemnare a rezultatelor voturilor pentru alegerea Primarului, Consiliului Local, Consiliului Judeţean şi Preşedintelui Consiliului Judeţean, inserând în aceste înscrisuri date neconforme cu realitatea. În fapt, a fost diminuat numărul voturilor obţinute de unii candidaţi/formaţiuni politice în defavoarea altor candidaţi/formaţiuni politice. Urmează a fi aduse pentru audieri un număr de 17 persoane”, se arată într-un comunicat dat publicităţii de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

Alegerile locale din comuna Ciorani au fost câştigate detaşat de Partidul Naţional Liberal. Astfel, primarul în funcţie, Marin Voicu, a candidat sub sigla PNL şi a obţinut un nou mandat, al cincilea, cu peste 83% din voturi. PNL, care la rundele trecute de alegeri a înregistrat scoruri modeste în comuna Ciorani, a obţinut, de data aceasta, peste 76% din mandatele din Consiliul Local.

sursa: romaniatv.net

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.