Primaria Ploiești solicită prefectului județului Prahova declararea stării de alertă!

16 iunie 2021  |  15:50  |  👁 430 Vizualizari


Primarul Municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, informează cetățenii că, la nivelul Comitetului Local pentru Situații de Urgență întrunit, astăzi, în ședință extraordinară, s-a constatat menținerea existenței unei stări potențial generatoare de situații de urgență la nivelul Municipiului Ploiești, ca urmare a incapacității operatorului de salubritate de a colecta deșeurile menajere de la populație, în contextul epidemiologic existent, situație identică cu starea

În acest context, s-a stabilit informarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova despre existența stării potențial generatoare de situații de urgență la nivelul municipiului nostru.

De asemenea, s-a hotărât să se solicite acordul Prefectului Județului Prahova pentru declararea stării de alertă pe teritoriul Municipiului Ploiești, în următoarele condiții:

Perioada stării de alerta : 30 zile;

Măsuri ce se vor adopta :
– adresa către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Prahova cu solicitare de Notificare a rezilierii Contractului nr. 1792/13.09.2016 de delegare prin concesiune a gestionarii activității de colectare, transport și transfer a deșeurilor municipale, ca urmare a neîndeplinirii obligațiilor contractuale de către Delegat — S.C. Rosal Grup S.A. sau adoptarea de măsuri legale cu caracter de urgență pentru asigurarea serviciului de salubritate la nivelul Municipiului Ploiești;

– Continuarea demersurilor începute de către Municipiul Ploiești pentru asigurarea serviciului de curățenie căi publice la nivelul unității administrativ teritoriale.

Edilul șef al Municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, precizează că, a solicitat Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Prahova rapiditate și măsuri concrete în luarea deciziilor legale care se impun împotriva operatorului local de salubritate, S.C. Rosal Grup S.A., care, prin nerespectarea programului de colectare a deșeurilor municipale, generează un grad de poluare crescut în orașul nostru, în această perioadă.

Totodată, primarul Andrei Liviu Volosevici a solicitat instituției respective să comunice municipalității, cu celeritate, măsurile și sancțiunile aplicate în acest context.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.