Primăria Ploiești are în derulare 23 de proiecte cu finanțare europeană

27 octombrie 2022  |  09:14  |  👁 311 Vizualizari


Primăria Municipiului Ploiești are în derulare, anul acesta, 23 de proiecte esențiale, cu finanțare din fonduri europene în valoare totală de 81 de milioane euro, au informat, prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanții municipalității. Astfel, conform sursei menționate, 14 milioane de euro au fost contractate pentru proiecte din educație, mobilitate și servicii socio-medicale. Primăria Ploiești a semnat, în cursul acestui an, contractele de finanțare pentru șapte proiecte importante cu finanțare din fonduri europene, menite să modernizeze infrastructura sistemului de învățământ și să asigure condiții optime pentru elevii și preșcolarii ploieșteni, dar și să dezvolte serviciul de transport public urban, prin achiziționarea unor mijloace de transport nepoluante, electrice, cu un grad de confort crescut pentru utilizatori, care să permită reducerea emisiilor de carbon la nivelul municipiului nostru. În acest context, amintim proiectele: modernizare Școala Gimnazială “Candiano Popescu” și construire sală de educație fizică școlară; modernizare Școala Gimnazială nr. 19 și amenajare teren de sport; modernizare Școala Gimnazială nr. 13 și modernizare Școala Gimnazială „Florin Comișel”.
”Nu în ultimul rând, o parte din sumele contractate, până în prezent, de către Municipiul Ploiești, sunt direcționate spre domeniile sănătății și incluziunii sociale amintind, astfel, de modernizarea locuințelor din Aleea Cătinei nr. 3 sau înființarea unui centru comunitar integrat, în vederea furnizării de servicii sociale și medicale de calitate pentru persoanele aflate în risc de sărăcie și excluziune comunitară. Alte 16 proiecte investiționale, esențiale pentru dezvoltarea durabilă a municipiului nostru, au fost structurate eligibil, conform cerințelor legale în vigoare, având elaborată toată documentația necesară obținerii, de către Municipiul Ploiești, a fondurilor acordate prin programele naționale de profil. Proiectele respective sunt axate pe obiective de investiții locale prioritare și au fost depuse, la termen, în vederea accesării finanțărilor din fonduri europene. În prezent, acestea se află în analiză de specialitate la autoritatea finanțatoare”, au transmis reprezentanții Primăriei Ploiești.

sursahttps://prahovainfo.ro/actualitate/5652-prim%C4%83ria-ploie%C8%99ti-are-%C3%AEn-derulare-23-de-proiecte-cu-finan%C8%9Bare-european%C4%83.html

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.