Primăria Mizil lansează licitația pentru modernizarea infrastructurii rutiere pe zeci de străzi

22 martie 2023  |  20:29  |  👁 360 Vizualizari


Primăria Mizil a anunțat că va începe modernizarea a zeci de străzi din localitate, ca parte a unui proiect finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Contractul de proiectare și execuție a lucrărilor a fost lansat în cadrul unei licitații, iar lucrările ar putea să înceapă în acest an, dacă procedura de achiziție se va finaliza la timp.

Potrivit documentației, majoritatea străzilor care vor fi incluse în contract sunt fie din pământ, fie pietruite sau, într-o mai mică măsură, asfaltate, dar care trebuie refăcute ca urmare a săpăturilor realizate pentru rețelele edilitare. Prin urmare, modernizarea acestor străzi va îmbunătăți semnificativ infrastructura rutieră din Mizil și va reduce problemele cauzate de drumurile proaste.

Străzile care vor fi modernizate au o lungime totală de 7,586 km și prezintă o suprafață de rulare alcătuită dintr-o pietruire existentă, din pământ sau din asfalt. Străzile care au o suprafață de rulare din asfalt sunt, conform datelor din SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice), într-o stare bună din punct de vedere al fundației, astfel că intervenția se va face doar asupra stratului de uzură, care va fi frezat și refăcut. Pentru străzile din piatră spartă sau pământ se va urma profilul longitudinal astfel încât partea carosabilă să fie la nivelul drumului existent.

Lucrările vor fi finalizate într-un termen de 15 luni, din care 3 luni sunt destinate proiectării. În cazul în care lucrările vor fi finalizate la timp, Mizil va avea o infrastructură rutieră mult mai bună decât în prezent, ceea ce va îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor și va atrage potențiali investitori în zonă.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.