Primar, consilieri locali și consilieri județeni demiși de prefectul de Prahova, după ce și-au depus candidatura pentru un nou mandat din partea altui partid decât cel sub sigla căruia au câștigat alegerile locale din 2016.

8 septembrie 2020  |  06:49  |  👁 145 Vizualizari


„Prefectul județului Prahova, numit de PNL, a emis, astăzi, în mod abuziv, un ordin de încetare a mandatului meu de primar. Motivul este de-a dreptul aberant: am ales să candidez din partea altui partid la aceste alegeri, respectiv din partea Alianței pentru Băicoi, cu toate că, de un an de zile nu mai eram membru al ALDE. La aceste alegeri, peste 400 de primari care candidează pentru PNL au fost aleși la alegerile trecute din partea altor partide. Pentru niciunul dintre aceștia sinistra guvernare penelistă nu le-a încetat mandatul. Doar primarilor puternici, care țin cu cetățenii, PNL-ul a ales să le facă rău. Ei nu-și dau seama că a face rău unui oraș întreg, în prag de începere a școlilor și în condițiile creșterii numărului de cazuri de covid-19, este un demers de-a dreptul dement. Sper că nu vor folosi perioada de până la alegeri, când nu mă voi afla în Primărie, așa cum se aude, să transforme Spitalul Băicoi în spital covid. O precizare extrem de importantă: am dreptul să particip la alegerile din 27 septembrie și să fiu ales în funcția de primar. Ordinul prefectului privește acest mandat care se încheie pe 27 septembrie și nu mandatul viitor care începe după 27 septembrie. Nu am comis nicio încălcare a legii, nu am niciun dosar. Este doar o problemă care ține de Codul administrativ. Mâine voi ataca acest ordin la instanța de contencios administrativ și sunt convins că justiția îmi va da dreptate. Vreau să știți de la mine adevărul și, dacă o să vedeți prin oraș peneliști din clica infractorului Stătescu Ciprian care mint și spun că nu mai pot fi votat, vă rog să nu îi luați la pietre ci doar să îi tratați cu dispreț. Vreau să vă informez public că am fost curtat cu insistență de PNL să candidez la aceste alegeri din partea lor. Mă bucur nespus că am luat decizia de a nu mă alătura acestei cloace de oameni răi, pentru care politica mizerabilă este mai presus de lege și de interesul cetățeanului. Echipa mea va rămâne la datorie și voi avea grijă ca activitatea Primăriei Orașului Băicoi să se desfășoare în mod normal. Chiar dacă nu voi putea să semnez niciun document, nu plec nicăieri. Mă puteți contacta, ca și până acum, pentru orice problemă aveți. Pe 27 septembrie 2020, orașul Băicoi va avea ocazia unică să scape odată pentru totdeauna de clica penelistă condusă de infractorul Stătescu Ciprian. Vă mulțumesc încă odată pentru că sunteți alături de mine și încurajările dumneavoastră înseamnă foarte mult pentru mine!”, susține Marius Constantin, edilul Orașului Băicoi, în postarea făcută, luni, pe Facebook.
Un primar, cel al comunei Bărcănești, 14 consilieri locali și doi județeni au fost deja demiși de prefectul de Prahova, după ce și-au depus candidatura pentru un nou mandat din partea altui partid decât cel sub sigla căruia au câștigat alegerile locale din 2016.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.