Prima tranșă de vaccinuri anti-Covid a ajuns în România. Mâine începe vaccinarea în 10 spitale de boli infecțioase. Este gratuită și nu este obligatorie

26 decembrie 2020  |  16:56  |  👁 182 Vizualizari


Primele 10.000 de doze de vaccin anti-COVID au ajuns, sâmbătă la ora 8.00, la Institutul Cantacuzino din București, iar de aici vor fi trimise centrelor regionale de vaccinare. Premierul Florin Cîțu, miniștrii Apărării și Sănătății, Nicolae Ciucă și Vlad Voiculescu, secretarul de stat Raed Arafat au participat la eveniment.

Duminică dimineața începe prima etapă de vaccinare în România.

Primele persoane vaccinate sunt angajații a 10 spitale de boli infecțioase, aflate în prima linieîmpotriva COVID-19.

La centrul de vaccinare de la Institutul Matei Balșdin Capitală, va fi permis doar accesul fotografilor.

Dozele de vaccin anti-COVID vor ajunge de laInstitutul Cantacuzino la centrul de vaccinare de la Matei Balș cu o oră înainte să înceapă vaccinarea cadrelor medicale.

În prima zi, vor fi vaccinați peste 50 de medici care lucrează la Institutul de Boli infecțioase Matei Balșdin Capitală, iar evenimentul va fi transmis prin intermediul televiziunii publice. Doar fotografii au acces în centrul de vaccinare.

Ei trebuie să prezinte un test PCR negativ pentru SARS-CoV-2, efctuat în ultimele 24 de ore sau să se prezinte din timp la Institutul Matei Balș pentru a primi echipamentul special de protecție.

După ce vor fi vaccinați, medicii vor putea vorbi cu jurnaliștii, dacă doresc.

La Institutul Matei Balș din Capitală a fost adus și tratat primul pacient din România infectat cu noul coronavirus.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.