Prețurile la legume vor crește până în primăvară. Care vor fi primele produse afectate de scumpiri

15 ianuarie 2021  |  11:57  |  👁 398 Vizualizari


Din cauza condițiilor meteo foarte proaste, producătorii vor ridica prețurile la legume în curând.

Prețurile la legume vor crește în viitorul apropiat, din cauza problemelor pe care le-au avut producătorii în ultima perioadă. Condițiile meteo au fost nefavorabile în 2019, dar și anul trecut, iar asta s-a reflectat în nivelul producției. În plus și această iarnă este una cu probleme pentru agricultură, din cauza temperaturilor ridicate înregistrate, nespecifice pentru această perioadă. Ion Păunel, membru fondator al Uniunii Salvăm Țăranul Român, a vorbit despre viitoarea majorare pe care o vor suporta prețurile la legume.

Trufandalele vor fi primele atinse de viitoarele majorări

„Cred că vor fi anumite dezechilibre vizavi de culturile și cantitățile de legume pe care noi producătorii le vom scoate pe piață. Avem și acum o iarnă atipică, foarte călduroasă pentru această perioadă. Ea este benefică pentru culturile de legume, verdețuri, cu care o să ieșim prima dată, cu trufandalele cu care o să ieșim și în 2021, dar cu siguranță iarna nu și-a spus cuvântul și mai avem mult până în primăvară”, a spus Ionel Păun pentru rfi.

Urmează majorări la mai multe produse alimentare. De măriri nu scapă nici țigările

De asemenea, în ultima perioadă, legat de domeniul agricol, tona de grâu de panificaţie s-a scumpit cu 130 de lei în ultimul an şi trece acum de suma de 1.000 lei.

„Uleiul s-a scumpit cu 20%, probabil că pâinea va lua undeva la 10-15% în următoarea perioadă. Şi la carnea de porc vom avea o scumpire. A intervenit şi scumpirea combustibilului de la 1 ianuarie”, anunța Ionel Arion, preşedintele Federaţiei Pro Agro.

De asemenea, și fumătorii vor plăti mai mult pentru viciul lor. Și asta pentru că ţigările se scumpesc luna aceasta, iar din luna aprilie, acciza totală urmează să fie majorată în două etape diferite.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.