Preţurile brazilor naturali a crescut cu 10 – 15% faţă de anul trecut

12 decembrie 2022  |  07:44  |  👁 174 Vizualizari


Românii au început să împodobească bradul de Crăciun, iar în târguri și în supermarketuri, acolo unde se găsesc brazii este forfota mare. Unii cumpără bradul din timp pentru a beneficia de reduceri, însă mulţi spun că anul acesta optează pentru un brad artificial, pe care să-l folosească de mai multe ori, chiar dacă preţurile acestora au crescut chiar şi cu 50%.

Din cauza inflaţiei şi a majorării preţurilor la carburanţi o parte dintre importatori au crescut preţurile brazilor naturali cu 10-15 %, însă alţii încearcă să menţină tarifele de anul trecut, dar să vândă mai mult pentru a face faţă concurenţei.

Pentru că mai sunt doar două săptămâni până la Crăciun, oamenii au început să colinde târgurile şi pieţele în căutarea celui mai frumos, mai bogat şi mai falnic brad. Fiecare, în funcţie de buget.

Importatorii spun că brazii naturali s-au scumpit cu până la 15% faţă de anul trecut, din cauza costurilor cu energia și transportul. Sunt însă şi vânzători care susţin că nu au crescut preţurile.

Şi brazii artificiali costă mai mult decât anul trecut.

Este nevoie de bani şi pentru globuri, beteală şi instalaţii. Dar cei care vor să facă totuşi economie pot recicla sau refolosi decoraţiunile din anii trecuţi.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.