Presiuni și controverse: Vicepreședintele Consiliului Județean Prahova, Dumitru Tudone, în mijlocul unui scandal legat de dosarul de fraudă electorală

5 februarie 2024  |  07:00  |  👁 146 Vizualizari


Scandal la Consiliul Județean Prahova: Vicepreședintele Dumitru Tudone, acuzat de influențarea martorilor într-un dosar de fraudă

Vicepreședintele Consiliului Județean Prahova, Dumitru Tudone, apropiat al lui Iulian Dumitrescu și acuzat public de tentativă de influențare a martorilor într-un dosar penal, se confruntă cu cereri publice de demisie din partea Filialei Prahova a partidului Forța Dreptei. Filiala îl acuză pe Tudone că, la sediul Consiliului Județean, a încercat să exercite presiuni asupra martorilor implicați în ancheta privind manipularea voturilor la alegerile locale din 2020 în comuna Ciorani, cea mai mare localitate rurală din Prahova, unde s-au înregistrat furtul și distrugerea a sute de buletine de vot.

Președintele filialei Prahova a partidului Forța Dreptei a declarat într-o conferință de presă că solicită public demisia lui Dumitru Tudone din funcție, afirmând că acesta a folosit puterea funcției sale pentru a intimida martorii din dosarul privind furtul de voturi de la Ciorani. Ionescu susține că Tudone i-a convocat pe martori în biroul său din instituția publică și le-a cerut să fie mai rezervați în declarații.

Dosarul penal, inițiat în 2021 de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Mizil, se concentrează asupra fraudării alegerilor locale din 2020 în toate secțiile de votare din comuna Ciorani. Primarul Marin Voicu (PNL) și alte 16 persoane au fost arestate preventiv în acest caz, fiind acuzați de falsificarea documentelor și a evidențelor electorale în favoarea PNL.

Anchetatorii au concluzionat că inculpații au acționat într-un mod brutal și haotic, ignorând dispozițiile legale, sustrăgând voturile alegătorilor fără remușcări. Mai mult, sacii cu buletine de vot au fost ulterior furați, iar mii de buletine au fost incendiate pentru a distruge probele.

În pofida acuzațiilor și cererilor de demisie, vicepreședintele Consiliului Județean Prahova, Dumitru Tudone, nu a oferit până în prezent un punct de vedere. Tudone, fost secretar general al Consiliului Județean Călărași, a devenit vicepreședinte al CJ Prahova după alegerile locale din 2020, relocându-se în județul Prahova și lăsându-și familia în Călărași.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.