Președintele PSD Prahova, Bogdan Toader, răspunde acuzațiilor lansate de contracandidatul său la conducerea CJ: „Izolatoarele de la Județean sunt supraaglomerate. Rezolvarea acestei situații stă în răspunderea instituțiilor conduse de PNL”

20 august 2020  |  07:05  |  👁 323 Vizualizari


Bogdan Toader, președintele PSD Prahova și candidatul social la funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova, i-a răspuns principalului său contracandidat, Iulian Dumitrescu (PNL-USR-PLUS), care a acuzat, ieri, subfinanțarea Spitalului Județean din Ploiești și a solicitat de urgență majorarea sporurilor acordate personalului de la UPU, pe timpul pandemiei.
„Fondurile pentru sporurile personalului medical, despre care vorbiți, ar fi trebuit până acum să fie transferate de la Ministerul Finanțelor la Casa de Asigurări de Sănătate și, mai apoi, în teritoriu, la unitățile medicale și la personalul care se încadrează în criteriile stabilite prin ordin de ministru!
Atacați, în necunoștință de cauză deși ar fi trebuit să știți că gestionarea salarizării și a sporurilor din sistemul medical revine Ministerului Sănătății și Casei de Asigurări de Sănătate!
Nu mai confundați administrația cu politica!
Vorbiți despre lipsa de locuri de la Spitalul Județean de Urgență, în condițiile în care transferați pacienți pe bandă rulantă la secțiile ATI din Prahova, unii proveniți chiar din județul dumneavoastră de suflet, Călărași?” i-a transmis Bogdan Toader adversarului său în cursa pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova.
În prezent președinte al CJ, Toader a reamintit că SJU Ploiești, cel mai mare spital din Prahova, a primit de la Consiliul Județean sume consistente în ultimii ani, pentru acoperirea cheltuielilor de funcționare, dar și pentru investiții:
„2020: 7,15 milioane de lei pentru funcționare și 4,87 milioane de lei pentru dezvoltare;
2019: 10 milioane de lei pentru funcționare și 14,8 milioane de lei pentru dezvoltare;
2018: 5,5 milioane de lei pentru funcționare și 12,1 milioane de lei pentru dezvoltare;
2017: 9,5 milioane de lei pentru funcționare și 11 milioane de lei pentru dezvoltare.
Actualul președinte al Consiliului Județean Prahova a solicitat DSP Prahova și Ministerului Sănătății să rezolve, „în regim de urgență, situația limită de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Ploiești”, susținând că soluția se află la instituții conduse de liberali!
„O ignoră de prea mult timp, conducerea spitalului cerând rezolvarea acestei situații și aducând la cunoștința celor responsabili faptul că spitalele suport COVID-19 nu primesc pacienți din Unitatea de Primiri Urgențe, chiar dacă izolatoarele de la Județean sunt supraaglomerate, cu peste 50 de pacienți în 20 de încăperi, astfel încât pacienții să nu poată fi cazați în condiții normale până la primirea rezultatelor testelor Covid.
Acest lucru este inacceptabil! Pentru rezolvarea acestei situații, care stă în răspunderea instituțiilor conduse de PNL, trebuia să militați!
Și da, ar fi bine să vă preocupe ce nu face Guvernul PNL-Orban pentru populație și pentru creșterea eficienței în gestionarea pandemiei! Din păcate, nu ați fost în stare să furnizați nici măcar măștile promise oamenilor cu venituri reduse”, a acuzat, la rândul său, Bogdan Toader, candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova.

 

 

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.