Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader dă de pământ cu candidatul PNL pentru șefia CJ Prahova, din cauza dezinformărilor

21 iulie 2020  |  12:01  |  👁 1287 Vizualizari


Bogdan Toader, președintele PSD Prahova este de părere că disperarea electorală ia forma propagandei și la PNL Prahova.

,,Pentru că habar nu are ce înseamnă de fapt să investești în sănătate în Prahova și care sunt nevoile reale ale spitalelor aflate în coordonarea Consiliului Județean, PNL Prahova crede că poate rezolva problema cu propagandă mincinoasă, după modelul Guvernului Orban.

Ca să învețe totuși ceva despre Prahova, domnul candidat să ia ceva de scris și să noteze cum sta situația în realitate!

Consiliul Județean a solicitat Guvernului investiții de 8 milioane de lei și a primit 3,1 milioane lei. Deci de aproximativ trei ori mai puțin!

Fără propagandă și fără teorie, dar ÎN REALITATE, Consiliul Judetean Prahova a investit în infrastructura de sănătate, în ultimii 4 ani și jumătate, sume record pentru Prahova-91, 400 milioane lei (Dezvoltare+Funcționare):

2016: pentru secțiunea de funcționare – 9,8 milioane de lei (realizat 9,759 milioane de lei), iar pentru secțiunea de dezvoltare – 6,53 milioane de lei (realizat 3,255 milioane de lei),

2017: pentru secțiunea de funcționare – 9,521 milioane de lei (realizat 9,512 milioane de lei), iar pentru secțiunea de dezvoltare – 11 milioane de lei (realizat 8,921 milioane de lei),

2018: pentru secțiunea de funcționare – 5,5 milioane de lei, iar pentru secțiunea de dezvoltare – 12,14 milioane de lei (realizat 10,6 milioane de lei),

2019: pentru secțiunea de funcționare – 10 milioane de lei, iar pentru secțiunea de dezvoltare – 14,8 milioane de lei (realizat 12,7 milioane de lei),

2020: pentru secțiunea de funcționare – 7,15 milioane de lei, iar pentru secțiunea de dezvoltare – 4,87 milioane de lei.

La aceste sume se adaugă co-finanțarea alocată pentru proiectele europene accesate de CJ Prahova: Extindere UPU și Extinderea, reabilitarea si modernizarea Ambulatoriului.

Și încă două completări esențiale, care țin de ABC-ul administrației județene,  pe care domnul candidat ar fi trebuit să le știe deja, dacă are pretenții că este măcar interesat de ce se întâmplă în Prahova !

1. Anul trecut, Guvernul PSD a alocat 8 milioane de lei pentru achiziția de aparatură medicală la Spitalul Județean de Urgență Ploiești. Cu acești bani, Consiliul Județean a cumpărat DEJA echipamente de ultimă generație, esențiale pentru buna funcționare a tuturor secțiilor din această unitate medicală, Ministerul Sănătății a achiziționat inclusiv un aparat RMN, cu sisteme de arhivare a imaginilor medicale, strict necesar pentru locuitorii județului Prahova.

2. De la bugetul județului Prahova se asigură un procent de 10% pentru ORICE sumă solicitată Ministerului Sănătății în vederea achiziției de echipamente medicale la Spitalul Județean de Urgență Ploiești.” a conchis șeful CJ Prahova, Bogdan Toader.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.