Președintele CJ Prahova Bogdan Toader vine cu vești bune pentru locuitorii de pe Valea Slănicului

2 iunie 2020  |  11:15  |  👁 1746 Vizualizari


Peședintele Consiliului Județean Prahova Bogdan Toader vine cu vești bune pentru locuitorii de pe Valea Slănicului. Astfel, elaborarea studiului de fezabilitate pentru rețeaua de distribuție a gazelor naturale pe Valea Slănicului este aproape de final.

Racordarea la gaze naturale a localităților Aluniș, Bertea, Cocorăștii Mislii, Cosminele, Dumbrăvești, Ștefești, Vărbilău, Vîlcănești și a orașul Slănic este de o importanță majoră, fiind un factor important pentru dezvoltarea zonei și a infrastructurii acesteia. Președintele CJ Prahova a făcut acest anunț pe pagina sa oficială de Facebook:

”Elaborarea studiului de fezabilitate pentru rețeaua de distribuție a gazelor naturale pe Valea Slănicului, aproape de final.

Astăzi vin cu un anunț mult așteptat de către locuitorii de pe Valea Slănicului – se apropie de final elaborarea studiului de fezabilitate pentru rețeaua de distribuție a gazelor naturale.

Astfel, din toamnă, când documentația va fi gata, putem lansa procedura de achiziție destinată proiectării și execuției rețelei de distribuție a gazelor naturale pentru comunele Aluniș, Bertea, Cocorăștii Mislii, Cosminele, Dumbrăvești, Ștefești, Vărbilău, Vîlcănești și orașul Slănic.

Vorbim despre o rețea de distribuție de circa 306 kilometri, estimată conform ridicărilor topografice din toate cele nouă localități de pe Valea Slănicului.
Lucrările sunt finanțate în cadrul unui contract de asociere încheiat între Consiliul Județean Prahova și localitățile Aluniș, Bertea, Cocorăștii Mislii, Cosminele, Dumbrăvești, Ștefești, Vărbilău, Vîlcănești și orașul Slănic.

Contribuția financiară a CJ Prahova pentru realizarea studiului de fezabilitate destinat înființării rețelei de distribuție a gazelor naturale în cele nouă localități a fost aprobată în ședința ordinară din luna mai, respectiv suma de 790.000 de lei. Fiecare dintre cele nouă localități are contribuția proprie calculată în funcție de lungimea rețelei estimate de distribuție a gazelor naturale, în total fiind vorba despre 270.000 de lei.
Conform documentației tehnice, rețeaua de distribuție va fi împărțită astfel:

 Orașul Slănic – 54,73 km
 Comuna Aluniș – 35,44 km
 Comuna Bertea – 37,76 km
 Comuna Cocorăștii Mislii – 21,05 km
 Comuna Cosminele – 16,31 km
 Comuna Dumbrăvești – 38,95 km
 Comuna Ștefești – 24,29 km
 Comuna Vărbilău – 46,12 km
Comuna Vîlcănești – 31,51 km.”

sursa: Facebook – Bogdan Toader

 

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.