Președintele CJ Prahova Bogdan Toader cere urgentarea lucrărilor pentru Crucea Eroilor Neamului

8 iulie 2020  |  11:36  |  👁 736 Vizualizari


Crucea Eroilor Neamului de pe Muntele Caraiman, denumită oficial Crucea comemorativă a eroilor români din Primul Război Mondial, este un monument istoric situat în Munții Bucegi, pe teritoriul județului Prahova.

Președintele Consiliului Județean Prahova Bogdan Toader solicită Ministerului Apărării Naționale să ia măsuri urgente pentru reluarea lucrărilor de reabilitare a Crucii Eroilor de pe Caraiman, dat fiind faptul că monumentul este supus degradării cu fiecare zi în care nu se intervine.

                                                                           

”Un simbol național abandonat de nepăsare-Crucea Eroilor Neamului de pe Caraiman

Noi, prahovenii, dar și toți ceilalți români, suntem mândri că munții Prahovei sunt străjuiți de un monument care apare și în Cartea Recordurilor – Crucea Eroilor Neamului de pe Vârful Caraiman!

De aceea, dată fiind starea în care se află acum șantierul reabilitării Crucii Caraiman, solicit reprezentanților Ministerului Apărării Naționale – beneficiarul finanțării europene – să ia măsuri urgente pentru reluarea lucrărilor!

Este inadmisibil ca un simbol al României să fie lăsat, chiar și temporar, fără protecție! A fost chiar la un pas, zilele trecute, de a fi cuprins de flăcări, din cauza unor persoane care au aprins torțe în imediata apropiere a monumentului.

Să ne respectăm istoria și să îi respectăm pe cei care, în urmă cu aproape 100 de ani, au reușit – folosind carul cu boi sau cu funicularul pentru transportarea materialelor de construcții – să ridice Crucea Caraiman, în numai doi ani, în memoria soldaților români căzuți pe frontul Primului Război Mondial.”

Sursa: Bogdan Toader

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.